Breaking The Chains

Als je de kans om een uniek album in handen te krijgen niet wilt laten schieten kun je vanaf 16 april toeslaan! Meer dan vijfenveertig top-rockers op één plaat, dat is toch een verzamelobject?

coverart_title

Door Rinco Ennema, naar bio

Breaking The Chains is een hardrock-initiatief en liefdadigheidsproject van Kristoffer Gildenlöw (Pain of Salvation, Kayak, Neal Morse Band, Lana Lane enz.). Zesenveertig Nederlandse topmuzikanten hebben zich verenigd om dit unieke hardrockalbum op te nemen, dat dus in april wordt uitgebracht.

Met leden van Nederlandse bands als Within Temptation, Epica, Delain, Ayreon, Kayak, Stream of Passion, Textures, MaYan, Asrai en vele anderen is dit een dynamisch rock- en metalalbum van de hoogste kwaliteit geworden. De muziek en de teksten zijn geschreven en uitgevoerd door de muzikanten zelf en het album werd gemixt en geproduceerd door Bart Hennephof (Textures).
Dit is een liefdadigheidsproject dat bedoeld is om publiciteit te geven aan een groot probleem in onze samenleving – kindermishandeling. Alle winsten uit de verkoop – album en merchandise – komen rechtstreeks ten goede aan misbruikte kinderen.

baca

Bikers Against Child Abuse is een prachtige non-profitorganisatie die deze kinderen helpt zich weer veilig, sterk en vertrouwd te voelen. Het doorbreken van de ketens van misbruik is een belangrijk onderdeel om te voorkomen dat deze vicieuze patronen zich herhalen in de volwassenheid. Bikers en Rockers zijn nu verenigd tegen elke vorm van kindermishandeling.

Doordat er zoveel verschillende mensen met elk hun eigen achtergrond meedoen zijn de nummers divers en uiteenlopend. Dertien tracks om van te genieten in de wetenschap dat je het goede doel hebt ondersteund. Ik zeg win-win!

Tracklist:
01. Superhero
02. Angel on Wheels
03. Believe in Me
04. Follow My Way
05. Valley Road
06. Breathe Again
07. Endless Rain
08. Cold Hands, Warm Heart
09. Breaking the Chains
10. Shattered Lives
11. Solid Ground
12. Ghost of your Past
13. Silent Wind

Vocals: Robert Soetebeek, Marjan Welman, John Jaycee Cuijpers, Irene Jansen, Wudstik, Ian Parry, Marieke Bresseleers, Jan Willem Ketelaers, Margriet Mol, Martin van der Meyde, Petra Honing, Jasper Roelofsen Guitar: Timo Somers, Ruud Jolie, Frank Schiphorst, Eric Hazebroek, Bart Hennephof, Joe Tal, Rock Bouwman, Jan Bechtum, Sebas Honing, Marcel Coenen Drums: Ed Warby, Mike Coolen, Dirk Bruinenberg, Ivar de Graaf, Collin Leijenaar, Karin Mol, Arno te Loo, Robert Spanninks, Bass guitar: Johan van Stratum, Jan Bijlsma, Rob van der Loo, Peter Vink, Robin Zielhorst, Harry den Hartog, Kristoffer Gildenlöw Keyboards: Ton Scherpenzeel, Mannon van der Hidde, Robby Valentine Orchestra: Ben Mathot, Anne Bakker, Maaike Peterse, Jeroen Goossens

Music written by: Bart Hennephof (tracks 1, 2, 5, 6, 8, 9 & 10), Ruud Jolie (tracks 3, 4 & 7), Wudstik (track 4), Jan Willem Ketelaers (tracks 9, 11 &13), Kristoffer Gildenlöw (tracks 11 & 13), Jans Bijlsma, Jasper Roelofsen, Noah Grim, Nick Polman & Robert Sparinks (track 12). Lyrics written by: Karin Mol (tracks 1, 2,6 & 10), Margriet Mol (track 2, 6, 8 & 10),Manon van der Hidde (track 2, 6 & 10), Ruud Jolie (track 3), Jan Bijlsma (track 3), Wudstik (track 4), Bart Hennephof (track 5 & 13), René Merkelbach (track 7) Robert Soeterbeek (track 8), Jan Willem Ketelaers (tracks 9, 11 & 13), Jans Bijlsma, Jasper Roelofsen, Noah Grim, Nick Polman & Robert Sparinks (track 12). Storyline & additional texts by Katja van der Kraats

Recorded by Daan Janzing @ In The Room Studios Produced & mixed by Bart Hennephof Mastered @ FineTune Mastering Album artwork by Mark van den Hoven @ BlackLake Illustration by JP Ahonen Website design by New Joke Productions

Official website: http://www.breakingthechains.nl
Facebook: http://www.facebook.com/breakingthechainsnl
YouTube: https:// http://www.youtube.com/channel/UCezzJ-QP9a6pc8VQ3HfgBXA

Categorieën:Geen categorie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s