Death By Unga Bunga – So Far So Good So Cool

Het mag dan nog steeds een stel jonge honden lijken; ze bestaan dit jaar al tien jaar. Punkrockband Death by Unga Bunga viert dat met het vijfde album: ‘So Far So Good So Cool’. Een titel die lijkt te passen bij hun loopbaan tot nog toe…

dbub

Door Rinco Ennema

Er heerst sinds 2016 een gezellige drukte rond de band. In dat jaar kwamen er drie albums uit waaronder het vierde studioalbum ‘Pineapple Pizza’. Verder kwam er een remaster van het debuutalbum ‘Juvenile Jungle’ (de eerste versie op vinyl) en er kwam een EP met vier nieuwe tracks. Deze EP werd ‘Fight’ genoemd. Best een hoop en dan verwacht je dat het er in 2017 wel wat rustiger aan toe zou gaan maar ook dat werd een jaar waarin niet werd stilgezeten. Een Scandinavische tour, in zowel clubs als op festivals, om te vervolgen met een trip door Groot Brittannië, Duitsland en de Benelux. In maart van dat jaar werd voor het eerst de VS aangedaan, een tour van New York tot Californië. Later dat jaar, in september, ging de band nogmaals naar de VS om als support van Stiff Little Fingers te dienen, de laatstgenoemde punkrocklegendes vierden hun veertigjarige bestaan. Twintig concerten, van kust naar kust was het resultaat. Eind 2017 had DBUB er 34 Amerikaanse shows opzitten. Ook kwam de single ‘Bye Bye’ uit.

Er volgden nog een paar singles, (‘Into The Night’, ‘Soldier’, ‘So Cool’) waarvan er ook een paar op het nieuwe album teug te vinden zijn.

Het nieuwe album is een verzameling van powerpop, punk en rock. Een paar nummers zijn lekker catchy en de solo’s zijn ruig, het plezier van de bandleden spat er vanaf. De tracks zijn snel, luid en af en toe grappig. Fans van de band zullen dit album zeker waarderen. Release: 6 april 2018.

Tracks:

01. Haunt Me
02. Soldier
03. Cynical
04. Internet (interlude)
05. So Cool
06. Into The Night
07. Turn My Brain Off
08. Space Face (interlude)
09. Boys
10. I’m No Provider
11. Bye Bye

https://deathbyungabunga.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/deathbyungabunga/

Categorieën:Geen categorie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s