Navarone – Nederlandse rock-kanonnen

Toen we onze lezers vroegen over welke band of artiest we eens moesten schrijven kregen we uiteenlopende antwoorden. Namen die genoemd werden slingerden tussen country (gaan we écht niet doen) en punk. Wendy Deitch vond dat we maar eens aandacht moesten besteden aan de Nederlandse rockband Navarone. Welnu, rock! Dat doen we met alle plezier. We hebben er tenslotte om gevraagd.

navaroneua

Door Rinco Ennema*

Navarone wordt gevormd door leden uit Amsterdam en Nijmegen die sinds 2008 bij elkaar zijn (feestje dit jaar?) In 2012 bracht het gezelschap hun eerste full-length album ‘A Darker Shade of White’ uit. Ze kregen lovende kritieken in Nederland en daarbuiten voor de moderne en innovatieve interpretatie van de rock uit de jaren ’70 en het gebrek aan compromissen waarmee het album werd uitgebracht. Internationaal hoog gecrediteerde muziekjournalist Jan Vollaard (NRC) plaatste het album kwalitatief op dezelfde plank als de nieuwste releases van Wolfmother en The Black Crowes. Uriah Heep noemde ze een van de beste support-acts die ze ooit hebben gehad.

Hoog gewaardeerde shows op Eurosonic/Noorderslag en op de Nederlandse televisie zorgden voor mond-tot-mondreclame en resulteerden in een reeks van meer dan zestig gigs op grote Nederlandse festivals zoals Zwarte Cross (mainstage, 160.000 bezoekers), Appelpop (150.000 bezoekers ), Paaspop (50.000 bezoekers), het Hongaarse Sziget-festival en uitverkochte shows in gerenommeerde locaties als Paradiso, Vera en Doornroosje. Het Nederlandse biermerk Grolsch vroeg Navarone om een ​​nummer te schrijven voor een commercial en whiskygigant Jack Daniels maakte Navarone onderdeel van hun campagne ‘Future Legends’, waarbij hij Vice vroeg om een ​​korte documentaire over de band te maken. In december nam de band twee akoestische concerten op in een grote kapel, vergezeld van negen eersteklas klassieke muzikanten. Concerten, die in het najaar van 2014 op dvd werden uitgebracht (‘A Date At The Chapel’).

navaronenieuw

In 2014 bracht Navarone ook hun tweede album uit, genaamd Vim & Vigor. De focus lag op de internationale rockscene. Net als het vorige album werd Navarone’s tweede gemixt door de Amerikaanse producer Vance Powell. De band ging naar Nashville om met hem samen te werken. Eurosonic/Noorderslag boekte Navarone dat jaar voor het hoofdpodium (Eurosonic Air 2014).

Het is 2017 als Navarone met het alternatieve-rockalbum ‘Oscillation’ op de proppen komt. Met een Duits management en het Duitse platenlabel Rodeostar werd er veel aandacht aan dit album besteed en door veel recensenten en muziekjournalisten werd het album als één van de beste rockalbums van Nederlandse bodem gezien. Vol ambitie, kracht en energie.

Wij van Rock Affairs namen contact op met contactpersonen van de band en hebben een verheugende mededeling voor fans van de band. Of eigenlijk maar liefst twee: op 6 april komt er een limited edition EP uit en aan het einde van het jaar een nieuw album!!! Wij hopen die op tijd binnen te krijgen om onze bevindingen erop los te laten…

NAVARONE is:

Merijn van Haren (vocals),
Kees Lewiszong (guitar),
Roman Huijbreghs (guitar),
Bram Versteeg (bass),
Robin Assen (drums)

https://www.navaronemusic.com/
https://www.facebook.com/NavaroneOfficial/

*Een deel van dit artikel is gebaseerd op de bio op website van de band

Categorieën:Geen categorie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s