Tusmørke – Fjernsyn i farver

Er is een opvolger van Bydyra gemaakt. ‘k Versta der geen zak van, maar mán wat word ik vrolijk van die muziek!

tusmorke

Door Rinco Ennema

Tusmørke is een psychedelische, progressieve folk-rockband uit Skien, Noorwegen. ‘Fjernsyn i farver’ (“Color Television”) is hun zesde full-lenght album, losjes gebaseerd op de concepten van licht, tijd en realiteit. Hoe alles wat we zien een reflectie is, gemaakt door het licht van de zon die een object raakt – het gereflecteerde licht wordt door onze ogen geregistreerd, maar de reflectie wordt ook in alle andere mogelijke richtingen uitgezonden, waarbij we met de snelheid van het licht reizen. De onbelemmerde reflecties zouden voor altijd verder de ruimte in gaan. Als we een middel zouden kunnen bedenken om sneller dan het licht te bewegen, zouden we deze reflecties kunnen inhalen en ze opnieuw kunnen bekijken, de geschiedenis achteruit zien. Het tweede idee is dat licht niet als iets wordt gezien totdat het iets raakt en terug wordt gereflecteerd, waardoor een beeld in kleur ontstaat voor het menselijk oog. Dus als er geen fysieke objecten zouden zijn om het licht te reflecteren, zou er een eeuwige totaliteit zijn, een soort duisternis, omdat licht niet zou worden gezien.

tus2

Bovenstaande geeft wel aan dat de band niet “licht” denkt over de diepere vragen van het leven. Tusmørke is niet bang voor wie of wat dan ook – zelfs niet verbijsterend ingewikkelde theorieën over het bestaan. Ze pakken het aan met beide handen en worstelen met ideeën die ze amper begrijpen, maar toch zien ze als significant.

‘Fjernsyn i farver’ is een lekkere plaat met breinstimulerende d(r)eunen. De kwaliteit van het filmpje is niet best maar geeft wel een indruk…

Tracklisting:

1. Fjernsyn i farver (Colour Television)
2. Kniven i kurven (The Knife in the Basket)
3. Borgerlig tussmørke (Civil Twilight)
4. 3001
5. Death Czar
6. Tøyens hemmelighet (The Secret of Tøyen)

 

Categorieën:Geen categorie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s