Outshine – 1313

Geen album voor bangeriken, deze nieuwe van de Zweedse band Outshine, getiteld ‘1313’. Deze pretletters hebben namelijk een album gemaakt met knallende, dreunende en scheurende rock, donkere gothic metal en teksten die voornamelijk over de dood gaan. Maar mooi is ‘ie wel!

1313

Door Rinco Ennema

Vrijdag 13 september 2013 was een echte ‘Vrijdag de Dertiende’. Outshines tourbus werd leeggeroofd en een volledig vooraf opgenomen album, bandprijzen, belangrijke documenten en instrumenten werden gestolen. Dat was het begin van drie kwellende jaren voor oprichter en gitarist Jimmy Norberg. De Zweedse autoriteiten laten het afweten. Het verliezen van een huis aan een ex-vriendin, de geschillen tussen bandleden en bedrog van vrienden en familie … moet een pure pijnlijke hel zijn geweest.

Maar na een lang juridisch proces won Jimmy in de rechtbank van de Zweedse autoriteiten en kwam er weer tijd en geld om het nieuwe album alsnog te maken. Tijdens het proces werd echter duidelijk dat om Outshine naar het volgende niveau te brengen een hergroepering nodig was. Jimmy en zanger Micke Holm gingen uit elkaar en het opnieuw ontwikkelen van Outshine én het nieuwe album ‘1313’ begon.

Jimmy zocht bandleden, die niet alleen de muzikale en grafische ideeën over Outshine delen, maar ook het politieke belang van waar Outshine voor staat, waar nodig. Om een ​​nieuwe start van succes te verzekeren, rekruteerde Jimmy zanger Tony Jelencovich (B-Thong, Transport League, Ex-M.A.N., Ex-Icon In Me, Ex-Mnemic) om de band en het album ‘1313’ het niveau en de professionaliteit te geven die het verdiende. Tony deelt dezelfde mentaliteit, politiek bewustzijn, en de klik was er onmiddellijk, zowel muzikaal als persoonlijk.

Het geluid op ‘1313’ heeft invloeden van 70-80ties horror films, vol synth- en Goth-arrangementen. Met een zware en weemoedige benadering van de gitaararrangementen en met Tony’s manier van zingen is de sfeer uitgebalanceerd en groots neergezet. Het is zoals ik in de kop al zei wél erg zwaarmoedig allemaal, met titels als ‘She Will Love Me When I’m Dead’, ‘They Were Too Young’ (to die, RED.), ‘Already Dead’ en ‘My Suicide’ hoef je op een gemiddeld bedrijfsuitje niet aan te komen. De muziek is echter geweldig, ik vind het écht een heerlijk album dat zeker aanbeveling verdient!

Band: Outshine
Album title: ‘1313’
Releasedate: February 23rd 2018
Label: Gain Music/Sony
Distribution Benelux: The Orchard/Sony Music

Tracks:
01. Liar
02. She Will Love Me When I Am Dead
03. We Are Broken
04. They Were Too Young
05. My Agony
06. Already Dead
07. They Know Who You Are
08. My Suicide

http://www.outshineofficial.com/

https://www.facebook.com/outshineofficial/

Categorieën:Geen categorie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s