23 Acez – Embracing The Madness

23 Acez werd opgericht in 2012, in dat jaar werd hun debuutalbum ‘Crossroads’ uitgebracht. Hoewel het aanvankelijk een studioproject was van songwriter- en zanger Benny “Zors” Willaert (Black Snow, Gemini Season), ontstond door de enthousiaste reacties van zowel fans als reviewers al snel het idee om van het project een live-act te maken.

23 Acez_Embracing The Madness_Artwork

In navolging op de positieve respons op ‘Crossroads’, en met een stabiele line-up het daarna volgende jaar, werd het tweede album ‘Redemption Waves’ geschreven en opgenomen gedurende 2014. Gemixed in België en gemastered door Jacob Hansen in Denemarken, werd de plaat officieel uitgebracht in januari 2015 door het Deense label Mighty Music. Twee muziekvideo’s werden geproduceerd ter promotie van het album, die beide al snel duizenden views sprokkelden op zowel Youtube als Facebook. De band speelde eveneens een aantal live shows, die hun fanbasis exponentieel deed groeien.

tracks mad

Gezien dit succes kon een derde release niet uitblijven: gedurende 2015 en 2016 werkte de groep verwoed aan het derde album, dat hun strakste, meest heavy en meest ambitieuze materiaal tot dan toe zou bevatten. Op de gloednieuwe plaat, ‘Embracing The Madness’ genaamd, maakt de band niet alleen definitief korte metten met de ietwat lichtere rock-elementen die vaak aanwezig waren op hun voorgaande releases, maar wordt ook resoluut koers gezet richting een agressievere, complexere en scherpere stijl dan wat de groep voorheen liet horen. Om die reden werd dan ook de beslissing genomen om de finale productie in handen te brengen van een doorgewinterde metalproducer: gemixed en gemastered door Simone Mularoni (DGM) in 2017, vinden we in ‘Embracing The Madness’ een album dat barst van furie en energie, beklijvende instrumentale bedrevenheid, en vooral grootse vocalen en zanglijnen die zich in de trommelvliezen van de luisteraar vastbijten.

23 Acez zijn:

Benny “Zors” Willaert – vocalen, ritmegitaren
Tom Tas – lead gitaren
Tom “Mundez” Hesters – basgitaren
Louis Van der Linden – drums

http://www.23acez.be
http://www.facebook.com/23acez

 

Categorieën:Geen categorie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s