An Evening With Knives – Serrated

Een debuutalbum maak je maar één keer. Dan kan ‘ie maar beter goed zijn. De drie mannen die in deze review worden besproken zullen dat ongetwijfeld hebben geweten want ze hebben hun beste beentje voorgezet met hun debuut ‘Serrated’. Maak kennis met An Evening With Knives

anevwikn

Door Rinco Ennema

De muziek van de band wordt door de promotor omschreven als “post-metal/post-rock/psychedelic/stoner-doom” en ik kan niet anders dan ‘m gelijk geven. Op een ander punt dat wordt genoemd moet ik wat langer herkauwen: de zangpartijen. Ja, de zanger kan zeker zingen maar hij heeft de neiging om zichzelf te overschreeuwen, en nee: dat hoort niet bij dit genre muziek. Het maakt zijn stem wat eentonig, met (te) weinig variatie in de nummers. Echter is duidelijk te horen dat deze gast wel degelijk iets in zijn mars heeft. De muziek is zwaar, psychedelisch en donker. Stevig ook, en pakkend. Heerlijk om met gesloten ogen naar te luisteren. Er zit een bepaalde energie in die niet mis is en fans die de band misschien al kennen van optredens in De Effenaar, het Incubate Festival, Popronde of het Roadkill Festival zullen die energie al wel gevoeld hebben.

Deze plaat is op CD uitgebracht door Argonauta Records en op vinyl door Lighttown Fidelity, dus er is aan liefhebbers van beide geluidsdragers gedacht.

De band bestaat uit:

Marco Gelissen – gitaar en zang
Ivo Jonkers – drums en samples
Peer van Grunsven – basgitaar en zang

Wie nieuwsgierig is geworden kan de band vinden op:

https://nl-nl.facebook.com/aneveningwithknives/
http://www.aneveningwithknives.com/

Categorieën:Geen categorie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s