Long Distance Calling – Boundless

Wát ongelooflijk sterk is dit album! Met een openingstrack die ervoor zorgt dat je jezelf in een spannende film waant, scheurende gitaren en emotioneel beladen melodieën is dit wat mij betreft een must voor iedere liefhebber van (instrumentale) rock…

LCD_Boundless_Cover

Door Rinco Ennema

En het zijn niet alleen die gitaren die het ‘m doen: echt alles klopt aan deze muziek. Beukende beats in combinatie met de andere instrumenten, in galop danwel in draf. Long Distance Calling maakte al eerder samen albums dus bassist Jan Hoffmann, gitarist Dave Jordan, drummer Janosch Rathmer en gitarist Florian Füntmann zijn goed op elkaar ingespeeld en dat merk je. De in 2013 aangsloten zanger Marsen Fischer heeft geen deel aan dit album, evenmin als diens stand-in Petter Carlsen. Blijkbaar grijpt de band toch liever weer terug op het volledig instrumentale werk. En dat gaat vanaf de eerste noten geweldig. In een interview met Benedikt van der Spaans zegt Hoffmann hierover: “We always write the albums in a room with four of us. That’s why it always sounds like us, the core doesn’t get lost.” Over de opener zegt hij: “Each song is a trip in its own way, maybe not so much the tonal content, but rather the emotion.” en dat klopt natuurlijk wel. Indie-achtig en prachtig.

Sommige nummers zijn wat donker (‘The Far Side’) met een mystiek vleugje. Melancholisch. Andere tracks zijn wat ‘moderner’ aangekleed (‘On The Verge’) en ik vind ze allemaal even lekker. Mán, wat een band! En wát een album! ‘Boundless’ mag niet ontbreken in je verzameling. Als je jezelf iets gunt, tenminste…

Tracklisting:
01. Out There 09:13
02. Ascending 04:59
03. In The Clouds 06:00
04. Like A River 04:56
05. The Far Side 05:45
06. On The Verge 06:02
07. Weightless 06:56
08. Skydivers 05:32

Total duration: 49:23

Line-Up:
David Jordan – guitar
Florian Füntmann -guitar
Janosch Rathmer – drums
Jan Hoffmann – bass

Long Distance Calling ONLINE:
http://www.facebook.com/longdistancecalling
http://www.longdistancecalling.de

Categorieën:Geen categorie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s