Orgel Vreten – De Man en zijn Machine

Op De Man en zijn Machine ontketent Orgel Vreten een ware Hammond revolutie waarbij de bekende vuige orgels worden bijgestaan door machines als vintage synthesizers en ritmecomputers. Ontwapenend als Orgel Vreten tijdens haar liveshows is, spat de energie ook bij De Man en zijn Machine van de plaat af. Op de eerste singles Zarx & Johnson, Lawaii op Hawaii en Een Ode Aan John Souhoka gaf de band al een voorproefje van het nieuwe album, dat vanaf 2 maart verkrijgbaar is.

Albumcover_RGB

volgens biografie

Orgel Vreten staat bekend als een liveband bij uitstek. Na een periode van 5 jaar onafgebroken optreden op festivals, in clubs, op radio en tv en in theaters, stapte de band bewust even uit de spotlights om in alle rust te werken aan De Man en zijn Machine. De periode die volgt is er een van bezinning. Orgel Vreten moet terug naar de wortels, het Hammondorgelgevecht. Uitdagen, schreeuwen, incasseren, kortom: het samen spelen, het samenspel, dat is de basis van de band.

Natuurlijk op die machines: eikenhouten kisten uit de vijftiger jaren van de vorige eeuw, die analoge trillingen rondslingeren via nog oudere luidsprekers. De spanning van het moment bepaalt de klank. Al spelend, zoekend, uitproberend, met vallen en opstaan. Samenwerkend of in strijd. Muziek, waar frequenties en amplitudes klanken worden die aan emoties raken. De sound op De Man en zijn Machine is wat dat betreft vooral een eerbetoon aan zichzelf.

De Man en zijn Machine is de opvolger van het lovend ontvangen debuutalbum Komrad uit 2015 en verschijnt op 2 maart via V2 Records. In maart en april trekt Orgel Vreten langs diverse Nederlandse clubs.

Tracks:

1. Sorry Wim 03:30
2. Baron von Pogosteijn 05:10
3. Dick Bruno 05:08
4. Een Ode aan John Souhoka 07:37
5. Hallo Dimitri 08:20
6. Rups de Musical 05:17
7. Solero 06:26

Gigs:

24 maart ECI Cultuurfabriek | Roermond
29 maart Paradiso Noord | Amsterdam
30 maart VERA | Groningen
05 april HEDON | Zwolle
06 april Victorie | Alkmaar
12 april Mezz | Breda

http://orgelvreten.com/

Categorieën:Geen categorie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s