Silent Chambers – Thousand Victories

De naam van de band is goed gekozen want ‘Silent Chambers’ geeft je inderdaad rust in je bovenkamer. Het debuut ‘Thousand Victories’ is een mix van akoestische, atmosferische rock met prog- en folkinvloeden…

schthv

Door Rinco Ennema

Lichte kost, voor de verandering. Helemaal niks mis mee, het hoeft niet altijd te dreunen en het is heerlijk om ook eens tot jezelf te komen, achteroverleunend terwijl er lieflijke klokjes, mandolines en orgeltjes door de kamer zweven. Met een zacht “tikke-tikke-boem” erbij. Toetsenist Sander Heerings, zanger Jeroen Voogd, gitarist Martijn Balsters en percussionist Robert Spaninks zorgen voor een deken van singer/songwriter-rock (als dat nog niet bestond hebben zij het met dit album uitgevonden) met een vleugje prog, symfo en folk.

tekstje

Of je houdt van het genre of niet: de kwaliteit spat er vanaf. Je hebt het gevoel dat de band op het podium in je lokale kroeg staat, jij zit vooraan en iedereen is muisstil. Sommige nummers zijn regelrechte meezingers maar daarbij moet je niet denken aan eenvoudige popsongs die commercieel goed scoren. Toegegeven: het zijn geen heel ingewikkelde, lange arrangementen. Vrijwel alle tracks zijn kort maar het zit wel verdomd goed in elkaar allemaal.

Een sfeervol album met een bite. Dat is wat ‘Thousand Victories’ is, niet meer en niet minder.

Tracklist:
01. One Victory
02. Growing Pains
03. Bedbugs
04. You Again
05. Moonlets
06. Daydream
07. Sparks Of Change
08. Posthumous
09. The Crowning Of The Monarch
10. Down My Spine
11. Little Man
12. Home Of The Brave
13. This Day
14. Thousand Victories

https://silentchambers.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/SilentChambers/

Categorieën:Geen categorie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s