Nicolas Joan – Something To Hide

“Geef hem maar eens een flinke slinger op hoog volume!” schreef Nico van Heiningen ons, en dat was een supergoed advies!

Lekker, stevig en pakkend. Zo zou ik de nummers willen omschrijven die ‘Nicolas Joan’ op deze EP heeft gezet. Want soms lees je een dik boek maar een bundel verhalen kan ook tof zijn…Zo is het ook met muziek. Veel artiesten kiezen er tegenwoordig voor om een EP uit te brengen in plaats van een vol album. Daar kunnen verschillende redenen voor zijn, maar het past wel helemaal in deze tijd waarin alles snel moet en de aandachtsboog vaak niet zo lang is. En als je dan ook nog eens in staat bent om de luisteraar met een rotgevoel achter te laten omdat de plaat “op” is, dan doe je het goed.

IMG_2425

Door Rinco Ennema

Nicolas Joan is het alter-ego van Nico van Heiningen, die onlangs zijn debuut-EP ‘Something To Hide’ uitbracht. Met medewerking van drummer Pim Kooiman en bassist Niek van Hese nam Nico vier nummers op en het resultaat mag er zijn. De opener ‘Something To Hide’ geeft meteen een beetje aan welke kant het uitgaat, muzikaal gezien moet ik denken aan de muziek van A Liquid Landscape, vocaal is het een heel ander verhaal. Dat is ook het geval in het nummer ‘Super Ego Tragedy’, de stem van Nico komt hier geweldig in naar voren het is ook nog eens een track waar heerlijk gitaar in wordt gespeeld. ‘Tragic Comic’ is wat de titel belooft: een psychose in noten uitgedrukt. Het laatste nummer heet ‘The End’ en dat klopt aan alle kanten.

IMG_2400Power van A tot Z, slingerend van rauw naar gepolijst en weer terug. Denk aan een mix van Muse, het eerder genoemde A Liquid Landscape en Editors en je hebt een redelijk omschrijving van hoe Nicolas Joan klinkt. Wat me ook opvalt is het mooie artwork, iets waar ik normaal gesproken zelden over schrijf omdat ik het ondergeschikt vind aan de kwaliteit van de muziek, maar deze cover is er eentje waar ik blij van word, mede door de schoonheid van de eenvoud ervan.

Al met al een mooi debuut, jammer dat het maar vier nummers zijn, ik wil meer en wel nu!

http://www.nicolasjoan.com

Categorieën:Geen categorie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s