Maak kennis met Conspiracy of Seven…

Johan Kostermans vond dat wij maar eens iets moesten vertellen over de Nederlandse band ‘Conspiracy of Seven’, die overigens met z’n vijven zijn. En dat Johan dat vindt snap ik wel, als ik kijk naar de naam van de zangeres van de band, Wilma Seven. Haar echte naam is namelijk Wilma Kostermans, dus er zal vast een linkje zijn. Ze noemt zichzelf ook wel ‘The Allseeing Eye’. Eens zien wat voor vlees we in de kuip hebben…

cos

Door Rinco Ennema

Wilma is dus zangeres maar ze bespeelt ook toetsen. Of ze bij mij een toets weet te raken zal blijken. Eerst eens zien wie er nog meer deel uitmaken van dit gezelschap. Om te beginnen is er nóg iemand die zichzelf de achternaam ‘Seven’ heeft gegeven, en dat is James. James is zanger en gitarist en blijkbaar ook drakendoder, dat is althans te lezen op zijn Facebook-account. Of hij in werkelijkheid ook Kostermans heet is mij niet bekend. Dan is er drummer Eddy Verberkmoes (geen mythische bijnaam), basgitarist Colin Schoone (idem) en gitarist Jan Peter van Gaalen die ook verschoond is gebleven van een heldennaam, maar misschien behoeft in dit geval goede wijn geen krans.

Gezien de benamingen verwacht ik een sprookjesachtige band, in de gothic-sfeer. Is dat terecht? Om daar achter te komen luister ik naar het eerste wapenfeit van de band, de EP ‘The Legacy’. Ik hoor een symfonische power-metalband met invloeden van diverse bekende bands uit dat genre. Het is melodieus, de gitaarsolo’s zijn prima en de teksten fantasierijk. James is verantwoordelijk voor de fundamenten van de nummers, en samen met Wilma bouwt hij daarop qua songteksten. Met die gegevens gaat de rest van de band aan het werk en zo ontstaan de tracks die kenmerkend zijn voor het geluid van ‘Conspiracy of Seven’. De nieuwste tracks zijn onlangs verschenen op een nieuwe EP met de titel ‘Carnival of Lost Souls’ en ik zweer het je: er zijn mindere manieren om “carnival” te vieren. Ja, Wilma weet een toets te raken. Dank voor de tip, Johan!

https://www.facebook.com/conspiracy.thelegacy/
http://conspiracyofseven.wixsite.com/home

Categorieën:Geen categorie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s