Glorious Wolf – Aquarius

Ruud Dielen is een gepassioneerd gitarist uit het Brabantse land. Onder de rook van Tilburg bedenkt, componeert en arrangeert hij instrumentale gitaarmuziek in zijn eigen studio onder de naam Glorious Wolf.

Met een jarenlange ervaring van spelen in (prog-) rock coverbands in de stijlen van onder andere Jimmy Hendrix, Santana, Genesis, en Toto startte Ruud een eigen project. In de loop van de jaren heeft hij een eigen geluid ontwikkeld met een mix van vele stijlen. Het is een blend van jazz, jazzrock, progressieve rock, symfonische muziek en blues. Het is een echt 100% éénmansproject, waarbij Ruud alle instrumenten zelf bespeeld op de drums na. Deze worden gereproduceerd met een softwarevariant. Nu zijn er heel wat van dit soort projecten, vooral in Engeland. En ik heb er al een flink aantal beschreven. Maar dit is toch anders dan de rest in mijn ogen…

a4070696270_10
Door Wouter van Hal

Aquarius (feb. 2017)

In februari van 2017 heeft Ruud zijn eerste digitale album “Aquarius” uitgebracht via bandcamp. Het eerste resultaat van vele uren in de eenzame studio.
“Aquarius 1” is het eerste nummer van een drieluik, en trapt af met een trage doom achtige sfeer. Al snel denk ik aan het oude Black Sabbath, maar dan zonder de snerpstem van Ozzy waarmee hij inzet met “What is this that stands before me?” De instrumenten zijn fraai in balans in de mix en het klinkt allemaal lekker fris. Enige minpuntje vind ik zelf altijd een drumcomputer. Maar het is natuurlijk wel begrijpelijk, je kunt niet alles in je eentje. En het zijn ook niet de Wisseloord studio’s. Als je dit naast je neerlegt, en de muziek laat spreken luister je naar een knap staaltje muziek maken. De drie nummers sluiten mooi op elkaar aan, waarbij ze ieder toch wel een eigen sfeer oproepen. Na een kort intermezzo met de naam “Broken Arrow” start het 5e nummer, “Questions”, dat een lekkere jazzy sound laat horen waarbij de ervaringen met epische  symphonische stukken duidelijk hoorbaar is. Een sfeervolle mix van stijlen.
De resterende drie tracks kabbelen in de zelfde sfeervolle wijze door de huiskamer. Al met al een heel geslaagd debuut, waarnaar ik met veel plezier heb geluisterd.

a2430266565_2

Zodiak (juni 2017)

De inspiratie was nog volop aanwezig na het uitbrengen van het debuut, en dat resulteerde in de release van voorlopig de eerste 2 tracks van het nieuwe album “Zodiak”. Op de bandcamppagina staat aangekondigd, dat een bonustrack zal worden toegevoegd aan het uiteindelijk complete album. “When Poëts Dreamed Of Angels” is de titel, en het nummer is voorzien van vocalen door Frans Verouden.
Deze eerste twee tracks zijn in de lijn van het debuutalbum, maar zijn voor mijn gevoel iets meer uitgediept. Ik ben zelf erg benieuwd naar de rest, en hoe de vocalen in de muziek passen.
Wordt zeer zeker vervolgd dus…

https://gloriouswolf.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/Dielen.Ruud/

Categorieën:Geen categorie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s