Perfect Beings – Vier

Perfect Beings is een Amerikaanse progressieve rockband gevormd in Los Angeles in 2012. Ze staan ​​bekend om hun moderne kijk op klassieke progressieve rock. Zanger Ryan Hurtgen combineert zijn vaardigheden met de talenten van producer-en gitarist Johannes Luley en toetsenist Jesse Nason. Trouw aan een vooruitstrevende vorm van avant-garde poëzie en symfonische mystiek.

pbvier

Door Rinco Ennema

Van 2012 tot 2015 bracht de groep twee albums uit die lovende kritieken kregen. Na het vertrek van hun oorspronkelijke drummer en bassist, begin 2016, besloten de drie overgebleven leden om samen verder te gaan. Er werd iets anders gedaan dan wat ze gewoon waren: een dubbel vinylalbum, waarop elk van de vier zijden één continue compositie van lange texturen te horen is. Of dat ook de reden is dat het album ‘Vier’ heet… Klinkt waarschijnlijk maar zeker weten doe ik het niet.
Er werd meer dan een jaar aan opnames besteed en het resultaat is dit Perfect Beings-opus en het is een ware beleving. In vergelijking met de eerste twee releases bevat het album een ​​meer koperblazers en houtblazers, waarbij eigentijdse klassieke en jazz-rock-boventonen worden toegevoegd aan het geluid van de Perfect Beings. Dit onderstreept de drang van de groep om te evolueren en hun songpalet uit te breiden.
Op het nieuwe album liet Perfect Beings zich vergezellen door de moderne progressieve drumfanaat Sean Reinert. Het album werd op 19 januari uitgebracht via InsideOut / Sony Music. De band bereidt zich voor om in mei 2018 ‘Vier’ te presenteren voor een nieuw publiek, met een speciale uitvoering op ROSfest in Gettysburg.

Het album slingert heen en weer van Beatles-achtige harmonieën tot Pink Floyd-erige klanken. Ik kan nog wel wat invloeden vinden (Yes, Soft Machine) maar focus me liever op de kruiden die de bandleden zelf hebben gebruikt om deze moderne progclassic-stamppot te koken. Want het is wel een pittig pop-rockgerechtje geworden! En bij deze keukentermen laat ik het maar even. Want het beste advies dat ik kan geven: Koop die plaat en draai ‘m grijs, of je nu van vinyl of CD houdt. Het is namelijk een meesterwerkje dat qua concept teruggrijpt op vervlogen tijden maar qua uitvoering een heerlijke nieuwerwetse stijl uitdraagt. Vier lange nummers in hoofdstukjes verdeelt. Prachtig!

Track Listing:
1. Guedra 00:18:23
2. The Golden Arc 00:16:47
3. Vibrational 00:18:17
4. Anunnaki 00:18:42

Uitgebreid:
01. Guedra – A New Pyramid (4:55)
02. Guedra – The Blue Lake of Understanding (2:55)
03. Guedra – Patience (4:23)
04. Guedra – Enter the Center (6:09)
05. The Golden Arc – The Persimmon Tree (7:53)
06. The Golden Arc – Turn the World Off (2:14)
07. The Golden Arc – America (1:52)
08. The Golden Arc – For a Pound of Flesh (4:49)
09. Vibrational – The System and Beyond (6:51)
10. Vibrational – Mysteries, Not Answers (2:49)
11. Vibrational – Altars of the Gods (3:27)
12. Vibrational – Everywhere At Once (1:40)
13. Vibrational – Insomnia (3:31)
14. Anunnaki – Lord Wind (2:04)
15. Anunnaki – Patterns of Light (3:14)
16. Anunnaki – A Compromise (5:42)
17. Anunnaki – Hissing the Wave of the Dragon (4:12)
18. Anunnaki – Everything’s Falling Apart (3:30)

Total duration: 01:12:09

Line-Up
Ryan Hurtgen (Vocals, Piano)
Johannes Luley (Guitar, Bass, Produktion)
Jesse Nason (Keyboards)
Ben Levin (Drums)

Online:
http://www.facebook.com/perfectbeingsband/
http://www.perfectbeingsband.com/

Categorieën:Geen categorie

1 reply »

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s