Jupiter Zeus – Eyes On The Prize (EP)

Kom ik op de zatedagavond toch een leuke band tegen, zeg! Jupiter Zeus uit Australië heeft een nieuwe EP die drie jaar na de release van 2014 onlangs uitkwam. En het is een echte Heavy Rock-deal…

jupzeu

Door Rinco Ennema

Iedereen die mijn columns een beetje volgt weet dat ik een uitgesproken mening heb over het gebruik van grunts en überhaupt de functionaliteit ervan. Maar op deze plaat snap ik ze, kan ik ze zelfs waarderen! De eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat ze ook beperkt blijven tot wat achtergrondwerk om de nummers kracht bij te zetten, en dat er niet “grunterig” wordt gezongen. Integendeel zelfs. De zang is prima, evenals de muziek van deze Aussies. Raar dat we hier niet eerder van hoorden… een band die uit het niets lijkt te komen … een stille aankomst op een verlaten treinstation… maar hun muziek, beladen met muren van gitaar, hypnotiserende ritmes en bijna psychedelische zang is verre van stil.

Het schijnt dat de band eerder een EP heeft gemaakt (Green Mosquito) die volledig aan ons voorbij is gegaan dus was het maar goed dat de mensen van ClawHammer PR ons een promo stuurde van de nieuwe EP. De kern van de band ademt muziek … episch, zwevend en pakkend. De kruidige ingrediënten die ze op voor de liedjes gebruiken smaken naar de laatste 30 jaar rockmuziek. De band maakt rock van alle tijden. Deze gasten hebben een specifiek, krachtig niveau. “Werelden botsen, atomen exploderen in nieuwe verbindingen en creëren nieuw leven. Een zichzelf evoluerend universum van geluid.” aldus de bio van de band. En daar kan ik me wel in vinden.

Track listing:

1.Eyes on the Prize 03:16
2.Saviour With Destruction 04:03
3.Read It and Weep 03:41
4.Midnight Renegade 04:13
5.Arise 04:00
6.Broken Plates 04:03

Line-up:

Aaron Smith – Drums
Simon Staltari – Guitar/Vocals
Jeremy Graham – Bass
Michael Lawson – Guitar

http://www.jupiterzeus.com/

https://www.facebook.com/jupiterzeusrock/

Categorieën:Geen categorie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s