Dobbeltgjenger – Limbohead

Dobbeltgjenger is een eclectische en “speelse” rockband uit Bergen, Noorwegen. De teksten van de band vertellen verhalen over diepgeworteld neuroticisme vergezeld door besmettelijke grooves, een futuristisch gitaargeluid en soulvolle rockvocalen. Dobbeltgjenger bestaat uit leden van MAJOR PARKINSON, OSSICLES, DEPRESNO en 9 GRADER NORD.

De band heeft een gevarieerde collectie van oudere en recente invloeden: Queens of the Stone Age, Eagles of Death Metal, Talking Heads, Led Zeppelin, Joy Division, Jeff Buckley en ZZ-Top om er maar een paar te noemen.

dobbelt
Door Rinco Ennema
Het tweede album van de band, ‘Limbohead’, verschijnt in het voorjaar van 2018. Het album is een kleurrijke weergave van een angstige realiteit, waarin deuren op slot zijn, om de gevaarlijke complotten van de wereld buiten te sluiten. Paranoïde thema’s worden weergegeven door een gevarieerde en uitgebreide rockband en een stem die wisselt tussen kwetsbare falsettos, punk-kreten en ritmische vertellingen. Het album toont een meer gerichte band dan bij het debuut ‘When I’ve Gone to Space’, hoewel de muzikale diversiteit en pakkende groove nog steeds duidelijk is.

Geen prog, geen metal, geen kneiterharde rock deze keer. Ok, heel soms stiekem toch wel. Als je deze band en hun muziek goed beschouwd is het de Noorse versie van onze eigen mafkezenclub Stuurbaard Bakkebaard. Niet voor iedereen weggelegd maar dat geldt natuurlijk ook voor Frans Bauer. Oh, wacht…

Er zitten psychedelische trekjes in deze rollebolindiepunkfungrooverock maar echt in een hokje drukken lukt niet. Hoeft ook helemaal niet, hokjes zijn er genoeg. Overduidelijk is dat de bandleden verschrikkelijk veel lol hebben in wat ze doen en al luisterend word ik daar vrolijk van. En spelen kunnen ze heus, al is het geen alledaagse kost. In ieder geval een vermelding waard, wie open staat voor iets anders: probeer het maar eens!

TRACKLIST
1. Tin Foil Hat
2. Calling Tokyo
3. Like Monroe
4. Locking My Doors
5. Swing
6. In Limbo
7. Keep’em Coming
8. Radio
9. Mangrove

Band website: http://www.facebook.com/dobbeltgjengerofficial/

Categorieën:Geen categorie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s