FRACTAL MIRROR TEKENT BIJ BAD ELEPHANT MUSIC

2018-01-04_124014

De Nederlands/Amerikaanse formatie Fractal Mirror heeft kortgeleden een contract getekend bij het Engelse label Bad Elephant Music, waarbij het alweer 4e album Close to Vapour binnenkort uitgebracht zal gaan worden.  Het label heeft een zeer respectabele lijst van aangesloten acts, waaronder Nine Stones Close, The Fierce and the Dead en The Gift. 

Op dit vierde album worden oprichter Leo Koperdraat en drummer Frank L. Urbaniak wederom bijgestaan door Brett Kull, van de Amerikaanse progrockband Echolyn en tevens producer van labelgenoten Valdez. Overige bijdragen zijn van mede oprichter Ed 2018-01-04_124057van Haagen en Tom Doncourt van de band Cathedral. Beide partijen zijn zeer verheugd met deze nieuwe samenwerking en bovendien zijn de verwachtingen heel hoog wat betreft het nieuwe album. Er waren al een aantal jaren geleden contacten, maar tijdens een ontmoeting op het Rossfest afgelopen jaar tussen Frank en David Elliot, van Bad Elephant, viel alles op zijn plaats. “Met Close to Vapour heeft Fractal Mirror zijn beste album tot nu opgenomen. We zijn er trots op dat Fractal Mirror voor ons label heeft gekozen”, aldus David. De heren van Fractal Mirror zelf geven zelf ook aan dat dit nieuwe album een reusachtige stap voorwaarts is. Zowel op compositorisch als op productioneel gebied.

Het nieuwe album is, zoals de heren zelf aangeven, voor het eerst meer geïnspireerd op de voorliefde van powerpopbands zoals bv the Grays, Jellyfish, Pugwash en Beck. Dus dat betekend weelderige vocalen verweven in een rauwer randje van de muziek zoals dit zo mooi staat beschreven in het persbericht. Dit echter zonder de karakteristieke sound van de band te verliezen.

De releasedatum van Back to Vapor staat gepland op 23 februari 2018.

Fractal Mirror is:
Leo Koperdraat: Vocalen, Mellotron, gitaar, keyboards, opname en programming
Frank L. Urbaniak: Drums & percussion
met bijdragen van:
Brett Kull: Gitaar, basgitaar, keyboards, achtergrondzang
Ed van Haagen: Keyboards
Tom Doncourt: Keyboard intro op “Snow”.

http://www.fractalmirror.net

 

Categorieën:Geen categorie

1 reply »

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s