Dam Kat – Alawn

a3787325038_10

Door Wouter van Hal

Alawn is het eerste soloalbum van deze Française. Dam Kat is naast zangeres ook componist, schrijft haar eigen teksten en heeft dit nieuwe album geproduceerd. Een lekkere drukke dame die bekendheid kreeg als zangeres / componist bij Children in Paradise. Een tevens Franse band die ik destijds bij het uitbrengen van het album Assylt in 2012 leerde kennen. Wat mij toen al meteen opviel waren de vocalen die niet alleen Assylt, maar ook het in 2016 uitgebrachte Morrigan zeer bepalend waren. Een zachte zweverige manier van zingen, dat ook rauw kan als de muziek er om vraagt. Ik keek zelf erg uit naar het helaas vorig jaar afgelaste Prog Frog festival, alwaar Children in Paradise op de poster stond. Het lijkt mij een feest om deze band live te mogen zien. Wellicht in de toekomst, want ondanks dat Dam Kat nu dit nieuwe soloalbum heeft gemaakt, bestaat de band nog steeds.
Dit soloalbum is een heel stuk rustiger van toon. Veel zweverige stukken welke gemengd met keltische invoeden prachtig samen komen met een lieve zachte stem. Het lijkt ook een hele juiste keus geweest om Daniel Cardoso bij dit project te betrekken. Daniel is momenteel bekend als drummer / keyboardspeler bij Anathema, maar heeft een hele indrukwekkende staat van dienst als producer en co-producer. De muziek is eigenlijk best wel een heel klein beetje vergelijkbaar met wat Anathema momenteel produceert.
Alawn betekent “harmonie” vertaald uit het Keltisch. Dit album is opgedragen aan haar overleden ouders. Haar vader heeft haar begeleid in het worden van muzikant, en ze geeft zelf ook aan dat muziek haar in leven houd. En Dam Kat zoekt haar “harmonie” terug door middel van muziek en in het bijzonder dit album. Het zijn nogal zware woorden natuurlijk, maar die emoties kun je mooi terug horen. Ik vind het prachtig om zulke verhalen te lezen bij muziek, en te luisteren met deze kennis in je achterhoofd. Het voegt voor mij enorm veel toe. Al met al een prachtige aanvulling op mijn collectie, en ik kan een ieder aanraden om dit album eens te beluisteren.

http://damkatofficiel.tumblr.com/
https://damkatofficial.bandcamp.com/album/alawn-new-record

 

Categorieën:Geen categorie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s