Hidden Lapse – Redemption

Plannen zijn er om gewijzigd te worden, deadlines om uit te stellen. Althans, daar lijkt het in dit geval een beetje op. Het Italiaanse powertrio Hidden Lapse, bestaand uit Alessia Marchigiani – zang, Marco Ricco – gitaar en Romina Pantanetti – bass, zou namelijk hun debuutalbum ‘Redemption’ al in juni via Rockshots Records uitbrengen. Dat werd, op papier, uiteindelijk september en twaalf dagen geleden kwam ‘ie bij ons binnen…

cover[1]

Door Rinco Ennema

Eens kijken of het het wachten waard geweest is. Maar eerst eens zien met wie we te maken hebben want eerlijk is eerlijk: de band was ons nog niet bekend. We gaan op onderzoek, luisteren naar de plaat en komen tot te volgende slotsom: Hidden Lapse is ten eerste een melodisch progmetal-project met een leadzangeres die zingt over fantasieën, sagen en legendes, over dromen en nachtmerries. ‘Redemption’ bevat zowel imaginaire als alledaagse geloofwaardige vertellingen over een onbekende jonge vrouw die geconfronteerd wordt met het moeten nemen van moeilijke beslissingen en de gevolgen daarvan, gedurende haar lange innerlijke reis. Haar zoon speelt ook een rol in de verhalen.

‘Redemption’, in het Nederlands ‘verlossing’ is dus een metafoor. Ja, er gebeurt iets, maar je wet niet of het echt is, een maffe reis of gewoon een bizarre versie van een alledaags verhaal. Er wordt gesproken over drugsmisbruik, doodvonnis en het ontbreken van empathie. Onverschilligheid is dodelijk.

hidden lapse band

De jonge vrouw kwam in de prostitutie toen ze nog jong was. Ze werd verliefd op een vent van de straat en wordt zwanger. Hij sterft, verwoest door drugsgebruik, maar voordat hij weggaat vraagt ​​hij haar om hoe dan ook hun baby te houden. Daarom probeert ze op het juiste pad te komen en de pasgeboren baby te goed te verzorgen. Het duurt echter niet lang voordat hij in dezelfde afgrond valt als die van zijn moeder.

Als hij een tiener is, bereidt hij in zijn eentje een perfecte geldroof voor, die mislukt jammerlijk maar als de politie komt neemt zij de schuld op zich waardoor hij vrijblijft van alle blaam. Ze krijgt de doodstraf voor de misdaden van haar zoon. Vlak voordat ze wordt terechtgesteld bedenkt ze zich dat liefde niet genoeg is, als ze alles over zou mogen doen zou ze haar baby nooit hebben gehouden…

Tot zover het tekstuele deel van het verhaal. Wie zich gaat inluisteren zal de draad van het verhaal meteen herkennen na het lezen van het bovenstaande. Maar hoe zit het met de muziek? Kunnen we kort over zijn: dikke prima, gewoon wat je kunt verwachten van een goeie progmetal-band: scheurende gitaren, up-tempo tromgeroffel, goeie melodielijnen, een bas om van te smullen en een vrouw met een heldere stem met een grappig accentje.  Liefhebbers van bijvoorbeeld Kamelot zullen deze muziek vast weten te waarderen. Een verhaal bestaand uit elf hoofdstukken, sommige heel kort, anderen iets langer, samen zo’n kleine veertig minuten luistergenot. Mooi debuut!

Tracklist:

01. Prologue: dead woman walking
02. Silent Sacrifice
03. Interlude: the right to remain silent
04. Drop
05. Lucid Nightmare
06. Pure
07. Redemption
08. Interlude: the last meal
09. Compassion
10. Awareness
11. Epilogue: mercy upon your soul

http://www.hiddenlapse.com
http://www.facebook.com/hiddenlapse
http://www.rockshots.eu

 

Categorieën:Geen categorie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s