Camel komt naar De Oosterpoort in Groningen

De Britse progressieve rockband Camel keert komend voorjaar terug in de spotlights. Op 30 mei brengen Andrew Latimer en de zijnen een ode aan de maan in De Oosterpoort. Moonmadness laat de band in optima forma horen!

mmcam

tekst: De Oosterpoort

Camel

Ze brachten van 1972 tot 2002 meer dan vijftien studioalbums. In 1974 brak de prog-rockband door met het album Mirage. Met de release van de opvolger, het instrumentale conceptalbum The Snow Goose, werd Camel echt een gevestigde naam.

Andrew Latimer

Beïnvloed door Genesis en Santana werd Camel in 1971 opgericht. Ondertussen is de band vele malen van bezetting veranderd, maar gitarist en zanger Andrew Latimer is de constante factor gebleven.

Moonmadness Tour

Na de enorm succesvolle tour The Snow Goose, die in 2013 en 2014 volledig was uitverkocht, wilde de band zo snel mogelijk weer on the road. In mei volgend van jaar krijgt het concept om een klassiek album in zijn geheel op te voeren een vervolg in de Moonmadness Tour. Deze LP uit 1976 staat centraal op 30 mei in Groningen, aangevuld met nog een aantal hits van Camel.

Let op: uitsluitend vrije zitplaatsen beschikbaar.

Zie ook de website van Camel

Categorieën:Geen categorie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s