Nine Skies – Return Home

Er zijn veel zangers en zangeressen die oorspronkelijk het Engels niet als moedertaal hebben en aan wie je dat ook kunt horen. Menig Nederlander, Spanjaard, Portugees, maar vooral ook Franstaligen hebben moeite met een accentloze uitspraak. Dat is lang niet altijd erg, maar hoe fijn is het wel niet als het nauwelijks opvalt en dus niet afleidt? En dat is meteen een groot pluspunt aan het debuutalbum ‘Return Home’ van de Franse band Nine Skies. Echter niet het enige pluspunt!

nineskiesreturnhomecover

Door Rinco Ennema

Hij was me even ontgaan, dit debuut van eind november van dit jaar, maar gelukkig niet geheel. De plaat is namelijk het beluisteren meer dan waard. Wát een sterk, verfrissend album! Leuke verrassing, zo aan het einde van het jaar.

Nine Skies is een progressieve rockband die muziek maakt vol verschillende invloeden: rock, pop, progressieve rock, jazz … Daardoor zijn ze in staat om heel verhalend te zijn, voor iedere emotie is wel een geluid bedacht, hetzij instrumentaal, hetzij vocaal.
Het album vertelt over het leven van verschillende personages in een hedendaagse metropool, gezien door de ogen van de hoofdrolspeler. De verschillende nummers benadrukken de onzin van onze huidige levensstijl en de manier waarop iedereen daarvan het lijden moet ervaren dat eruit voortvloeit. Soms allegorisch, soms bijzonder realistisch. Door de diversiteit aan invloeden van de band is er ruimte om, muzikaal gezien, gevarieerde gevoelens te etaleren. Dankzij de frisse blik op hedendaagse rock ontstaat een samenhangend geheel, aan duidelijkheid wordt niets te raden overgelaten. Toch is het verre van voorspelbaar wat er gebeurt.

De plaat is wat mij betreft een supergoed geslaagd debuut en smaakt naar meer. Niet meteen, eerst nog eens een poos flink genieten van deze eersteling van de Fransen. Dat gaat zeker lukken want hoe vaker je ernaar luistert, hoe beter het wordt en dus kunnen we er nog wel een tijdje mee vooruit. Maar dat we nú al hopen op een vervolg is zeker!

Tracklist:
1. Return Home (6:30)
2. Season Of Greed (4:16)
3. Catharsis (2:54)
4. The Blind Widower (8:56)
5. Roses Never Hatch (6:34)
6. The Slight Snake (3:20)
7. Dust In Town (6:50)
8. The Blind Widower (Part II) (5:31)
9. Time For Them To Go (5:02)
10. A Way Back (Return Home Part II) (5:10)

Total Time 55:03

https://nineskiesmusic.com/

LabelAnesthetize Productions

Alexandre Boussacre: Vocals
Freddy Scott: Vocals
David Darnaud: Guitars
Eric Bouillette: Guitars / Piano on “The Blind Widower Part I”
Alexandre Lamia: Guitars / Keyboards
Anne Claire Rallo: Keyboards
Bernard Hery: Bass
Fab Galia: Drums
Laurent Benhamou: Saxophones
Peny Mac Morris: Flute on “The Blind Widower Part I & II”

Categorieën:Geen categorie

4 replies »

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s