Mabel Greer’s Toyshop – The Secret

De vorige cd kwam uit in maart 2015 en dus vonden de heren van Mabel Greer’s Toyshop het tijd worden om een opvolger van ‘New Way Of Life’ te maken. Op 8 december vond de release van ‘The Secret’ plaats en Rock Affairs kreeg toegang tot de digitale versie van de nieuwe plaat. Een album met een extra bijzondere track als afsluiter, waarover later meer…

MGT_the_secret_square

Door Rinco Ennema

Mabel Greer’s Toyshop is een Engelse progressieve rockgroep gevormd in Londen in 1966. De originele muziek werd gekenmerkt door een combinatie van psychedelische, Amerikaanse blues en klassiek beïnvloedde arrangementen met poëtische teksten. De groep veranderde de naam in augustus 1968 in YES. Ja, inderdaad. YES. In 2013, 45 jaar later en een heleboel gebeurtenissen rondom YES, ontmoette zanger Clive drummer Bob (Robert) weer. Ze besloten om de studio in te gaan om het oude geluid van Mabel Greer’s Toyshop te laten weerklinken, het resultaat is de heropleving van MGT met eerst nog de terugkeer van Tony Kaye, de toevoeging van ex-YES-lid Billy Sherwood en Hugo Barré, een klassiek opgeleide bassist en componist.

De hoofdmannen van Mabel Greer’s Toyshop zijn tot op heden zanger/gitarist Clive Bayley en drummer Robert Hagger. En net als op het vorige album krijgen ze assistentie van Hugo Barré (bass). En ook nu is er een ex-YES lid te horen op het album, namelijk de in 2013 overleden Peter Banks.  In het laatste nummer van de plaat is Banks te horen toen hij een gitaarduo speelde met Clive Bayley. Clive heeft een nieuw nummer rondom dat gitaarspel geschreven en dit  nummer is op de plaat gekomen als een eerbetoon aan Peter Banks en Chris Squire die beiden in september 1967 bij de band kwamen. Squire was het enige YES-lid dat op alle albums meedeed voordat hij in 2015 overleed aan leukemie. Max Hunt neemt de keyboards voor zijn rekening op deze nieuwe plaat en daarmee is er opnieuw sprake van een volwaardige line-up met veel muzikale kennis.

Gezien de opname met Peter Banks dus een bijzonder album dat verder sterke én wat zwakkere momenten kent. De openingstrack zorgde voor wat teleurstelling maar gelukkig staat er voldoende mooie muziek op dit album om een aanschaf te rechtvaardigen. Zeker voor liefhebbers van YES en alles wat bij de voorpost én geschiedenis van die band hoort…

Line-up:

Clive Bayley – guitar, vocals
Hugo Barré – bass
Robert Hagger – drums
Max Hunt – keyboards
en
Peter Banks (YES, Flash) – guitar (9)

https://www.mabelgreerstoyshop.com/
https://www.facebook.com/MabelGreersToyshop/

Categorieën:Geen categorie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s