Armed Cloud – Master device & Slave machines

Armed_Cloud_-_Master_Device__Slave_Machines

Door Wouter van Hal.

Ik blijf het steeds maar weer zeggen. Voor goede muziek hoef je de grens niet over. Armed Cloud is zo’n band die deze redenering dubbel onderstreept in mijn ogen. De vijf heren uit de omgeving van Nijmegen, hebben afgelopen november hun 2e full length album uitgebracht via het Freya records label. “Master device & Slave machines” is net als het vorige album “Obsidian desert” gemixt en geproduceerd in de Duitse studio’s van Christian ‘Moschus’ Moos.
Ik zal eerlijk zijn, ik kan bijna niet objectief schrijven over deze band, want ik heb ze na het uitbrengen van hun debuut ep “Shroud of Pain” al in mijn hart gesloten. Ik moest destijds wel erg wennen aan de vocalen van frontman Daan Dekker, en dat hoor ik vaker om mij heen. Echter deze kerel heeft zo’n specifieke stem met een zeer groot bereik, dat het juist zorgt dat deze band zijn eigen herkenbare sound heeft. En hij heeft zichzelf enorm door ontwikkeld in de tijd. Dat is heel goed te beluisteren op deze nieuwe schijf. Hij klinkt een stuk volwassener, en de stem is iets donkerder.
De mannen laten tijdens de 10 tracks horen dat ze zeer zeker als gehele band wederom zijn gegroeid. Ik schreef destijds over het vorige album al deze zelfde woorden. En ik weet zeker dat ik dat bij het volgende album weer kan melden. Stilstaan is achteruit gaan is het hoogstwaarschijnlijke motto. Een eerste stap was 2 jaar geleden al een producent zoeken die hun hiermee helpt, en de bereidheid om erg veel geld in het product te stoppen zonder dat je weet of je het ooit terug kunt verdienen. Over de individuele talenten kan ik kort zijn. Die staan als een paal boven water.
Is dit nieuwe album dan echt zo anders dan de vorige? In mijn ogen zeer zeker. Er is meer ruimte voor individuele solo’s van de broers Wouter en Remco van der Veen, respectievelijk op gitaar en keyboard. Sowieso zijn de keys op dit album meer aanwezig.  Ik persoonlijk hou daar wel van. Het maakt een album wat minder zwaar, en prettiger te beluisteren. Sommige tracks zijn ietsje catchy. Het nummer Mobocracy is daar een mooi voorbeeld van. Dit nummer is zelfs mede gekozen om het album te promoten door er een videoclip van op te nemen. Een groep trouwe fans was voor de opnames uitgenodigd in de gewelven van een Limburgs kasteel om daar de “grote leider” te aanbidden tijdens zijn toespraak aan het volk.

Armed Cloud hoort wat mij betreft zeker tot de betere progmetalbands uit ons land. Dit album zet ze nog meer op de kaart. Ik zou zeggen: geef dit album eens een luisterkans. De Nederlandse scene verdient zeer zeker een groter publiek, en Daan en de zijnen gaan hier absoluut een steentje aan bijdragen.

http://www.armedcloud.net/

 

 

Categorieën:Geen categorie

1 reply »

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s