Clouds Can – Leave

De Duitse multi-instrumentalist, zanger, producer en controlfreak ‘t’ (nee, niet die gozer van The A-Team) is terug. En deze keer goed ook! Om precies te zijn, is hij terug samen met Dominik Hüttermann, die andere multi-instrumentalist, zanger, producer en controlfreak. De twee zijn al meer dan twintig jaar bevriend en in de negentiger jaren hadden ze al eens twee albums geproduceerd.

056_CLOUDS_CAN_-_Leave_ml

Door Rinco Ennema

Na twintig jaar denkwerk werd het tijd om eens een echt album te maken. Volgens t zou dit een groots album worden. Hij wist het zeker. Dominik bevestigde dat met de gedachte dat het wel eens het grootste album ooit zou kunnen worden. De heren wilden iets moois maken. Iets met korte popsongs, easy-listening en zo, en geen stommigheden. Maar met t in de band moet je bij “kort nummer” denken aan iets onder de tien minuten. En dat popsong-idee werd ook iets anders. De plaat is gevuld met emotionele sketches: sarcasme, melancholie, zelfspot, verlangen, bitterheid, nostalgie, frustratie, hoop… het zit er allemaal in. Volgens de biografie die we bij het album kregen: “Also, there’s loads of instruments and such, and choirs big enough to rule the world. Just like TAKE THAT, just bet-ter. Trust me on that. Biggest there is, that album.”

Ik moet bekennen dat ik aangenaam verrast ben door wat ik voorgeschoteld krijg. Bij de eerste track moet ik bij vlagen denken aan David Bowie, wat waarschijnlijk het gevolg is van de teksten in combinatie met de manier waarop die worden gezongen. En dat weer in combinatie met de muziek. Die muziek en zang vind ik het hele album bijzonder prettig, de sfeer aangenaam spannend en hier en daar weliswaar een beetje bombastisch (On The Day You Leave), vervelend is het nooit. Nee, deze lui kun je om een boodschap sturen, al weet je nooit wat ze meebrengen.

Beide mannen zingen en bespelen de diverse instrumenten. “And have done all music and lyrics and mixing and arranging and playing and such. And the cover art. Ok, yes, the album was mastered by Jürgen Lusky. And the photos are courtesy of pxhere. But they re still very mastermindish, in a way!” om het verhaal even in hun eigen woorden af te maken…

‘Leave’ is een heel mooi album geworden, een gebakje voor de oren en de hersenen. Dat iemand die alleen een kleine letter ‘t’ als naam gebruikt dit kan, had ik niet verwacht. En dan ook nog samen met Dominik Hüttermann, nota bene! Kopen die plaat!

“Told you so,” zouden Dominik en t zeggen.

TRACKLIST

1 THIS DREAM OF ME
2 ALL WE ARE I AM NOT
3 LIFE IS STRANGE
4 ON THE DAY YOU LEAVE
5 LIKE ANY ANGEL
6 A CHANGE OF HEART
7 INSOMNIA
8 ALMOST FOREVER

http://www.t-homeland.de
http://www.progressive-promotion.de

Categorieën:Geen categorie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s