Kansas – Leftoverture Live & Beyond

Met een legendarische carrière van meer dan vier decennia heeft KANSAS zich stevig gevestigd als een van Amerika’s iconische klassieke rockbands. Deze ‘garageband’ vuit Topeka bracht hun debuutalbum uit in 1974 na ontdekt te zijn door Wally Gold, die voor Don Kirshner werkte en heeft meer dan 30 miljoen albums over de hele wereld verkocht.

kansas logo

Bij het samenstellen van een catalogus met vijftien studioalbums en vijf livealbums produceerde KANSAS acht gouden albums, drie platina albums (Leftoverture, Point of Know Return, Best of KANSAS), een platina live-album (Two for the Show) en twee een miljoen verkopende gouden singles, “Carry On Wayward Son” en “Dust in the Wind.” KANSAS stond meer dan 200 weken in de Billboard-hitlijsten in de jaren ’70 en ’80 en speelde in uitverkochte arena’s en stadions in Noord-Amerika Amerika, Europa en Japan. “Carry On Wayward Son” blijft een van de top vijf van meest gespeelde nummers op klassieke rockradio, en “Dust In the Wind” is meer dan drie miljoen keer op de radio gespeeld!

2016 betekende de release van The Prelude Implicit, het vijftiende studioalbum van KANSAS. Het uitgebreide progressieve-rockalbum werd uitgebracht op InsideOut Music en markeerde de eerste release van het album van de band in 16 jaar.

kansas cover

Gedurende 2016-2017 vierde de band zowel de release van The Prelude Implicit als de verjaardag van het break-outalbum Leftoverture met de zeer succesvolle Leftoverture 40th Anniversary Tour. Deze tour wordt in 2017 uitgebracht als een livealbum, Leftoverture Live & Beyond.

KANSAS bestaat momenteel uit de originele drummer Phil Ehart, bassist / zanger Billy Greer, toetsenist David Manion, zanger / toetsenist Ronnie Platt, violist / gitarist David Ragsdale, gitarist Zak Rizvi, en de originele gitarist Richard Williams. KANSAS blijft optreden voor een groot en enthousiast publiek over de hele wereld.

Naast constant touren blijft KANSAS een klassieker van Classic Rock-radio. De band heeft een heel nieuw publiek bereikt door hun onmiskenbare aanwezigheid in de populaire videogames Rock Band en Guitar Hero, en door opname van hun liedjes in verschillende televisieseries zoals Supernatural en South Park, en met films Old School en Anchorman. Het nu uitgebrachte dubbelalbum is een onmisbare catalogus voor de liefhebbers van de band.

Track Listing

Total playing time: 01:56:54

CD 1

1 Icarus II 07:15
2 Icarus (Borne on Wings of Steel) 07:12
3 Point of Know Return 03:24
4 Paradox 04:07
5 Journey from Mariabronn 08:03
6 Lamplight Symphony 08:15
7 Dust in the Wind 03:57
8 Rhythm in the Spirit 05:21
9 The Voyage of Eight Eighteen 09:02
10 Section 60 02:48

CD 2

1 Carry On Wayward Son 06:00
2 The Wall 05:23
3 What’s on My Mind 03:49
4 Miracles Out of Nowhere 07:13
5 Opus Insert 04:41
6 Questions of My Childhood 03:54
7 Cheyenne Anthem 07:11
8 Magnum Opus 10:29
9 Portrait (He Knew) 08:50

Categorieën:Geen categorie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s