Power op het Rockit Festival te Groningen!

Op zaterdag 11 november vond in de Groninger Oosterpoort het Rockit Festival plaats. “A journey into jazz and beyond” gaf de poster aan. Genoemd naar het bekende gelijknamige nummer van de oude meester, Herbie Hancock. Rock Affairs was erbij, niet zozeer alleen voor meneer Hancock of de klassieke jazz, maar wél voor het “beyond”. Dat hebben we gevonden.

Door Rinco Ennema

BAND 3times7

Er viel een hoop te snoepen voor liefhebbers van verschillende stromingen in de jazz, van extreem experimenteel (Gitarist Jeff Parker en kornettist Rob Mazurek) en moderne jazz (Boom Tic Boom) tot funky jazz met “a lot of soul” (Miles Mosley) en alles wat ertussen zit. Wij gingen uiteraard voor de rock-variant van jazzmuziek en kwamen een band tegen die sowieso wel een plaats verdient op onze website: het powertrio 3times7.

*Het nieuwe jonge trio 3Times7 maakt in een korte tijd flink wat meters. Het internationale drietal, bestaande uit Jorrit Westerhof (gitaar), Aleksander Škorić (drums) en Marko Curcic (bas), was in 2016 onderdeel van The Pack Project, wat jong talent stimuleert vanuit het Festival Jazz International Rotterdam. Hieruit ontstond een samenwerking met onder andere Eric Vloeimans en Boy Edgar winnaar 2017 Martin Fondse, waarmee Westerhof al eerder werkte door zijn bijdrage aan het Nationaal Jeugd Jazz Orkest.

Het powertrio is doordrenkt van gemeenschappelijk voorliefde voor rokerige blues(punk)rock en gaat op zoek naar psychedelische klankkleuren en sferen die verlangen naar vergane melancholiek, met ruimte voor improvisatie. Amanda Kuyper van het NRC schreef eind oktober 2016: “Met gierende banden ging hij (Westerhof, red.) met zijn band 3Times7 door een spannende set die snoeiharde rock aan impro-lyriek paarde met stekelige zijpaden.”

De drie jonge honden studeerden aan het Groningse Prins Claus Conservatorium. Curcic en het ‘Beest’ Škorić komen beiden uit Servië. Laatstgenoemde staat bekend om zijn energieke uitbarstingen, terwijl Curcic juist voor een stabiel muzikaal overzicht zorgt. Westerhof’s roots liggen in Drachten. Inmiddels woont hij in Rotterdam. Hij deelt ook het podium met Eric Vloeiman’s Gatecrash en bracht in juni in eigen beheer zijn debuutalbum I Don’t Know What I Can Imagine uit, met onder andere bijdragen van Morris Kliphuis (Kapok), violist Oene van Geel en de al genoemde Vloeimans.

Zowel op het debuutalbum, Squeeze the Lemon, dat in juni in eigen beheer verscheen, als live, presenteert het drietal een ruig visitekaartje, doordrenkt van uiteenlopende invloeden en onstuimige contouren van Hendrix tot Balkanfolk.

*tekst van de website van het Rockit Festival: http://www.rockit-festival.nl

En alles wat hierboven staat klopt. Drummer Aleksander Škorić doet me denken aan Animal van de Muppets, hij gaat tekeer als een beest en het lijkt wel of hij zijn drums wil pijnigen. Jorrit Westerhof doet keihard mee. De bassist blijf redelijk ingetogen zijn snaren beroeren, zijn muzikale inbreng is echter niet te onderschatten. Aan het einde van de set gaat het zelfs zó tekeer dat het geluid vervormt, wat het er niet beter op maakt. Alles wat we daarvóór gezien en gehoord hebben zorgt er echter voor dat we dit energieke trio graag nog eens terug willen zien en het wachten is op een album vol met deze heerlijke powerjazzrock.

website:

http://www.3times7.com

Categorieën:Geen categorie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s