Les Lekin – Died With Fear

“Sommigen mensen zeggen dat elke ziel uit een verleden komt. Een verleden waarvan de oorsprong onbekend is en dat constant wordt veranderd door het voortdurende proces van ‘zijn’. Elk geheugen is gesmeed in het nu, emotie en consistentie geven hen waarde…
Elke wens is gericht op de toekomst, zuigt energie op en wijst een richting uit. De ziel is het kompas naar het uiteindelijke doel, de oorzaak van het zijn. Als een geest het leven ervaart als een proces van worden en verval, wordt de schaal een kooi. Een zwak ego, een inerte geest verdort de schaal, verscheurt tussen verleden en toekomst zuigt de ziel aan alles om een ​​leegte te vullen.
Laat alle gewoonten en dromen los en laat je uitnodigen voor een concert van innerlijke stilte. Het omarmen van het onbewuste is een toekomstig pad voor iedereen…”

Door Rinco Ennema

FrontcoverDWF.jpg

Een kamer in een industrieel gebied in Salzburg, Oostenrijk. Dinsdagavond, 20.00 uur. Nadat de neonlichtjes zijn uitgegaan, verlichten alleen kaarsen de ruimte nog. Je hoort het hoge gejank van de volledig geopende Marshall, de Ampeg-fan op volle snelheid en het geratel van een snaredrum. Het gejank bouwt meer en meer op in een ruimtevullende feedbackruis. Een vuist die het lichaam van de bas raakt, vult de ruimte tussen met diepe frequenties. De aanval van de cymbals wordt luider en luider. Dan … stilte … een slag op de snare… Drie mensen gooien alles wat ze hebben in de strijd, alles wat ze zijn en alles wat ze kunnen. Geïnspireerd door de woestijn en de maan, zand en ruimte. Welkom bij de heavy-psychedelische driemansformatie-slash-machine die Les Lekin is.

leslekinband

Een album met vier heerlijke instrumentale nummers waar je in wordt gezogen als ranja in een rietje. De naam Les Lekin was mij tot op heden onbekend maar enig onderzoek levert nóg een album op, die ook de moeite van het vermelden waard is, en die heet ‘All Black Rainbow Moon’.
‘Died With Fear’ is echter waar het nu om gaat, het nieuwe album van Les Lekin. Echt een aanrader voor liefhebbers van krautrock en psychedelische heavy shizzle, zeg maar. De plaat zal verkrijgbaar zijn bij Tonzonen Records op een gelimiteerde serie blauwe gemarmerde gatefold-vinyl van 500 exemplaren met downloadcode en ook op CD en digitaal. Een hele dikke vette voldoende!

Tracks:

1. Orca 10:38
2. Inert 10:19
3. Vast 08:57
4. Morph 13:34

Links Official:

http://www.leslekin.com

Facebook: http://www.facebook.com/leslekin

Bandcamp: https://leslekin.bandcamp.com

Label: http://www.tonzonen.de

Categorieën:Geen categorie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s