Kaipa-Children of the Sounds

De legendarische Zweedse progressieve rockers van Kaipa, onder leiding van mastermind Hans Lundin, hebben op 22 september 2017 hun nieuwe studioalbum ‘Children of the Sounds’ uitgebracht. Het is het dertiende album sinds de oprichting (1973) en het achtste sinds de hergroepering in 2002, de line-up op deze plaat bestaat uit Lundin, vergezeld door Per Nilsson (Scar Symmetry), Morgan Ågren (Karmakanic), Jonas Reingold (The Flower Kings, Karmakanic), Patrik Lundström (Ritueel) en Aleena Gibson, en gastvioliste Elin Rubinsztein.

kaipa

Hans Lundin vertelt: “In november 2014, vol van alle energie die ik in de zomer had ingenomen, begon ik nieuwe liedjes te schrijven. Wat mij echt aanspoorde om te starten was de spirit die ik overhield aan een concert met Morgan Ågren en zijn band ‘Mats & Morgan Band’. Ik werd de ochtend na het concert wakker en voelde me nog steeds die enorme groove die elke vezel van mijn lijf en ziel voelde. Ik realiseerde me dat ik al die energie zou moeten gebruiken, dus ik besloot om wat nieuwe muziek te schrijven. Ik had ook veel inspiratie gekregen van de lange fietsritten die ik tijdens de zomer in de natuur rond Uppsala maakte. Het was alsof de noten opstonden ​​uit de golvende velden, en de woorden vielen als regendruppels uit de heldere hemel. Ik had plotseling de sleutel gevonden om alle slapende ideeën te doen ontwaken. Al die schoonheid en de wonderlijke inspiratie uit de natuur in combinatie met deze “enorme groove” zorgde ervoor dat ik de daaropvolgende maanden vijf lange nummers maakte.”

Het resultaat is muzikaal zó kleurrijk en lyrisch als Kaipa-fans mogen verwachten, zeker gezien de rijke discografie van de band die teruggaat naar het debuut-opus uit 1975. De band is nooit bang geweest voor experimenten en omhelsde de diverse elementen en geluiden die vooral op de albums uit de jaren 2000 werden toegepast. ‘Children of the Sounds’ is geen uitzondering, het album staat bol van creatieve vindingen. De titeltrack ‘Children of the Sounds’ het zeventien-minutenlange ‘On The Edge Of New Horizons’ én bijvoorbeeld afsluiter ‘What’s Behind The Fields’ belichamen een krachtige, positieve energie en artistieke briljantheid die onweerstaanbaar is en de essentie van het genre blootlegt.

KAIPA – “Children Of The Sounds” (58:01)

Tracklisting:
1. Children of the Sounds (11:31)
2. On The Edge of New Horizons (17:10)
3. Like A Serpentine (12:52)
4. The Shadowy Sunlight (6:57)
5. What’s Behind The Fields (9:31)

KAIPA online:
http://www.kaipa.info
http://www.facebook.com/Kaipa.music

Categorieën:Geen categorie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s