TUSMøRKE – BYDYRA

 

Tusmørke is een psychedelische, progressieve folkrockband uit Skien, Noorwegen. ‘Bydyra’ is hun 5e volledige album, en ook hun eerste album voor (en met) kinderen. Bydyra bestaat uit twee originele mini-musicals die zijn geschreven voor een lokale kinderschool in Oslo. Ze zijn er goed in hun unieke progrock mixen met humor en relatief volwassen thema’s zoals stedelijk wild, de stijgende prijzen van woningen in Oslo, de financiële crisis, sociale problemen, aardverwarming en goede en slechte magie. Hoewel het bedoeld is voor kinderen, is dit album net zo leuk voor prog-loving volwassenen, vinden ze zelf. Ik denk daar iets anders over, na drie nummers ben ik er wel klaar mee en dat komt puur door de zang, niet door de muziek. Maar wie zijn kinderen wil laten ruiken aan prog is dit een goede opstap.

KAR132-Tusmørke_Bydyra-1200x1200

Tusmørke is: Benediktator – zang, bas, akoestische gitaren, Glockenspiel, kaakharp, assortiment percussie en veel handklapjes, Krizla – zang, fluit en elektronica, HlewagastiR-drums en percussie, Dauinghorn av Jordsjø – elektrische gitaar en The Phenomenon Marxo Solina s- Steinway & Sons grand piano, MiniMoog model D, Solina Strings Ensemble, Mellotron M400, SCI Profeet-5, Arp Axxe, Arp Pro Solist en Lindholm Spinet.

TRACKLIST
1. Tre som bor i et Tre (Three who live in a Tree)
2. Trefar (Three Father)
3. Mellomspill (Interlude)
4. Rottekongen (The Rat King)
5. På Biblioteket (At the Library)
6. Vi er eid (We are owned)
7. Dyrene i Byen (The Animals in the City)
8. Elvene i Oslo (The Rivers of Oslo)
9. Signekjerringa (The Sibyl)
10. Tenkeren (The Thinker)
11. Trollmannen (The Enchanter)
12. Lær de fattige å trylle (Teach Magic to the Poor)
13. Dyrene bor ute (Animals Live Outside)
14. Underboerne (The Underdwellers)
15. Katabasis

Band website: https://www.facebook.com/tusmorke
Label website: http://www.karismarecords.no

Categorieën:Geen categorie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s