Ten Years After – A Sting In The Tale

Ten Years After, maar dan Fifty Years Later. Wát een leuke verrassing! Want vijftig jaar na de release van hun gelijknamige debuutalbum brengt het legendarische Ten Years After op 20 oktober een volledig nieuw album uit, ‘A Sting In The Tale’ getiteld. Naast de oorspronkelijke leden Ric Lee (drums) en Chick Churchill (keys) bestaat de band sinds 2014 uit bas-icoon Colin Hodgkinson (Peter Green, Spencer Davis, Chris Rea) en meervoudig British Blues Award winnaar Marcus Bonfanti (Van Morrison, Ginger Baker, Ronnie Wood) op gitaar en zang.

Ten Years After - A Sting In the Tale (LP)

Ten Years After brak in 1969 bij het grote publiek door na hun optreden op het legendarische Woodstock festival. Hun unieke combinatie van Jazz, Blues & Rock zorgde ervoor dat ze een van de populairste band van de begin jaren ’70 werden. De band ging in 1974 uit elkaar, maar in de decennia erna gaven zij nog enkele reünie-optredens. In eerste instantie maakte de enigmatische frontman Alvin Lee nog deel uit van de line-up, later werd de rol van de helaas vroegtijdig overleden zanger en gitarist door anderen overgenomen.

De huidige line-up tourt sinds 2014 de wereld over en heeft inmiddels ruim 150 shows op haar conto staan. Om het hervonden vuur vast te leggen heeft de band 12 fonkelnieuwe tracks opgenomen in de Londense studio van Bonfanti. Thema’s lopen uiteen van herinneringen aan het opgroeien in het naoorlogse Groot-Brittannië, tot de verliezen die geleden worden door het Rock ’n Roll leven maar ook wordt er tevreden teruggekeken op de levens die geleefd zijn. Hoewel de band de nodige bezettingswisselingen heeft gekend en zij zich op muzikaal vlak al 50 jaar aan het ontwikkelen zijn, is de sound van de band onherroepelijk gefundeerd op de stijl die de band al sinds het einde van de jaren ’60 bezigt.

Het is een afwisselend album geworden met heerlijke klassieke rock met hier en daar wat blues-invloeden. Een paar rustige tracks en een flink aantal met een lekker pakkend tempo. Alles zit erin om heerlijk te genieten van deze ouwe rotten in het vak. Heerlijk orgeltje, stevig gitaarwerk en rommeldebom is er ook voldoende. Prachtalbum voor liefhebbers van klassieke rock met teksten over dames, drank en wat een stoere cowboy zoal nog meer vermag, in de stijl van de zeventiger jaren maar dan met een eigentijds sausje overgoten. Aanrader!

Tracks:

01. Land of the Vandals
02. Iron Horse
03. Miss Constable
04. Up in Smoke
05. Retired Hurt
06. Suranne Suranne
07. Stoned Alone
08. Two Lost Souls
09. Diamond Girl
10. Last Night of the Bottle
11. Guitar Hero
12. Silverspoon Lady

LIVE: 11 nov – Gistel, Zomerloos (BE) | 8 dec – Hengelo, Metropool

http://www.ten-years-after.co.uk/music.htm

Categorieën:Geen categorie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s