Derby Derby – Love Dance

In al het muzikale geweld wil er nog wel eens iets ondersneeuwen en naarmate we bij Rock Affairs steed makkelijker worden gevonden krijgen we ook steeds meer muziek aangeleverd. Dat heeft ertoe geleid dat er een album is aangeleverd die ik pas nu ontdekte en zo zie je maar, als het maar heet genoeg is komt ook het ondergesneeuwde vanzelf naar boven…

DERBY_DERBY-Love_Dance_The_Orchard

Zelf kende ik de band niet en dus zal ik de biografie die de promotor aanleverde ter kennismaking gebruiken om het trio te introduceren bij mensen die er net als ik geen idee van hadden: “De 3 muzikanten ontmoetten elkaar in het voorjaar van 2016 om te filosoferen over de begrippen tijd en ruimte. Derby Derby bracht vervolgens het debuutalbum uit in februari en heeft dit jaar ongeveer 15 shows uitgevoerd (festival Le Lac, Rendez Vous de l’Erdre, Lieu Unique …). Derby Derby is een instrumentaal trio met radicale muziek, uitgevoerd door een minimalistische bas, een herhalende drum en een geëlektrifiseerde trompet. Beat obsessie, drone en tijdrekkende melodiën… een solide geluid, comfortabel en ruw. Hun muziek stroomt rond in een cirkel en voert een aardse dans uit.”

Hoe zweverig dit ook allemaal mag klinken: ik kan me er volledig in vinden. Alan Regardin (trompet), drummer Fabrice L’Houtellier en bassist Sylvain Didou blijken ook niet geheel onbekend te zijn met de materie en in de scene, Regardin heeft in de Franse groep Pang Pung Bleu le Bleu (Pangpung Records, 2011) gespeeld die gemengde Oosterse, Middellandse-Zeegebiedmuziek en omringende invloeden mengden. L’Houtellier – een recent afgestudeerde conservator- heeft deelgenomen aan veel projecten qua componeren van muzikale fabels, elektro-slamrock en geïmproviseerde muziek. Bassist / componist Sylvain Didou, een afgestudeerde maestro van het Esbjerg Conservatorium van Denemarken, is al meerdere malen ondergedompeld in improvisatiemuziek, jazz en wereldmuziek. Hij maakt deel uit van een aantal groepen, waarvan de bekendste ‘Oblik’ is.

Jazz, rock, sfeer en geluid, herhaling, beat en toon maken een beleving van het beluisteren van ‘Love Dance’ en neemt al je gevoel voor tijd en bewustzijn weg. Het is absolute relaxmuziek die je, nét als het té relaxed wordt, even een prikkel geeft die er in ieder geval voor zorgt dat je weer bij de les bent… voor eventjes dan.

Artist: Derby Derby
Title: Love Dance
Format: Digital / CD
Label: Atypeek Music / Ormo Records
Genre: Experimental rock, drone, electric free improv krautrock…

Categorieën:Geen categorie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s