Major Parkinson – Blackbox

“Blackbox” is het vierde studio album van de Noorse cult-progrockband Major Parkinson. Kruip naar de passagierszijde van dit muzikale voertuig, laat je meenemen, open de deksel van deze zwarte doos en start een ongeëvenaarde reis door cinematografische, progressieve soundscapes en andere wereldwijde melodieën. In de bekwame handen van soundmaestro Yngve Leidulv Sætre, is deze Blackbox gesmeed in roestvrij donkere materie en is gevuld tot aan de rand met muzikale overmaat. Het is een schatkist die geduldig uit de oceaanbodem is getrokken, door scholen van nieuwsgierige zeesterren. Het is een nachtrit door een sneeuw en maanverlichte bergpas, onder het bleke flikkeren van vreemd gevormde sterrenbeelden.

mpband

De zeven (!) bandleden hebben bijna twee jaar besteed aan het creëren van dit album, deels in de legendarische Duper Studio, en deels in hun eigen dungeon – Degaton Studio. En het eindresultaat is nu eindelijk klaar om losgelaten te worden op de wereld. Linn Frøkedal (Misty Coast, Low Frequency in Stereo) draagt ​​bij aan vier nummers met haar onnavolgbare zang en een overvloed aan gastmuzikanten hebben hun unieke mixen toegevoegd om de Blackbox-ervaring verder te verhogen. Blazerssecties explosief al bommen, engelachtige snaren, roestige hamers, papieren vliegtuigen en ruimeschepen, dit album heeft het allemaal. En de stem van de zanger is helemaal bijzonder, alsof Leonard Cohen is opgestaan uit de dood en zich in de wereld van de rockmuziek heeft begeven… Eén luistersessie heeft van mij spontaan een fan gemaakt.

Met deze release heeft Major Parkinson een compromisloos werk bewerkstelligd, ergens tussen progressieve rock, cinematische pop, zware industrie en ijzige Arctische elektronica. Rol het zwarte tapijt uit, vlij je neder en geniet!

TRACKLIST

1. Lover, Lower Me Down!
2. Night Hitcher
3. Before the Helmets
4. Isabel – A Report to an Academy
5. Scenes from Edison’s Black Maria
6. Madeleine Crumbles
7. Baseball
8. Strawberry Suicide
9. Blackbox

http://www.majorparkinson.com/

Categorieën:Geen categorie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s