Prophets of Rage – ST

Vraag: Wat gebeurt er als je bandleden van Rage Against the Machine, Cypress Hill en Public Enemy bij elkaar zet om muziek te maken? Antwoord: Rauwe rap-metal, dát is wat je krijgt. Prophets of Rage bewijst dat met een zelfgetiteld debuutalbum dat op 15 september werd uitgebracht en dat rockt als de bliksem!

ProphetsOfRage_PublicityPhoto_Credit_TravisShinn_General11

Normaal gesproken doen we natuurlijk niets met rap, maar zodra deze stroming wordt gecombineerd met scheurende gitaren en beukende drums zijn we niet te beroerd om eens even goed te luisteren en we kunnen niet anders dan concluderen dat deze oude rotten in het vak nog steeds in staat zijn om opzwepende raprock te maken. Prophets of Rage draagt met dit album uit wat ze voorstaan en dat doen ze op een strijdbare manier. Met bandleden Tom Morello (gitaar), Tim Commerford (bas) en Brad Wilk (drums), B-Real van Cypress Hill en Chuck D van Public Enemy en DJ Lord staat er een stevig collectief, ‘ready to rumble’ en zeker niet teruggrijpend op successen uit het verleden. Weinig Audioslave of Soundgarden, des te meer RATM wat gezien de line-up ook wel logisch is. Politieke rock, een sneer naar Trump en een middelvinger naar racisme en haat. Een hele lekkere plaat die ondanks dat niet door al onze collega-magazines met een dikke voldoende wordt beloond, wij doen dat wel.

Op donderdag 16 november betreedt de band het podium van 013 in Tilburg voor een exclusieve Nederlandse show.

Tracklist:
01.Radical Eyes
02.Unfuck The World
03.Legalize Me
04.Living On The 110
05.The Counteroffensive
06.Hail To The Chief
07.Take Me Higher
08.Strength In Numbers
09.Fired A Shot
10.Who Owns Who
11.Hands Up
12.Smashit

Categorieën:Geen categorie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s