Get Your Gun – Doubt Is My Rope Back To You

Ze komen uit Denemarken, spelen sinds 2008 onder de naam ‘Get Your Gun’ en ze maken alternatieve ‘heavy’ rock. De broers Simon en Andreas Westmark zijn de oprichters van de band en op 13 oktober a.s. komt het nieuwe album ‘Doubt Is My Rope Back To You’ uit via het label Empty Tape. Wij kregen ‘m alvast ter beoordeling binnen…

“We came home in December 2015, after one and a half year of touring with ‘The Worrying Kind’. We were exhausted and longing for the creative headspace we hadn’t properly visited for quite some time. 2016 was spent living in that space, writing and arranging the songs, then recorded in the beginning of 2017 (with Anders Lagerfors in Nacksving Studio One, Gothenburg) and now it will soon be out! We’re really proud of this one and we hope the depth of our work will come across! We can’t wait to show it to you!”

GYG press photo 2

Hun debuut ‘The Worrying Kind’ dateert van 2014 en leidde tot een tour van meer dan honderd concerten in Duitsland, Frankrijk en Engeland. Of dat ter begeleiding van dit nieuwe album ook gaat gebeuren is nog niet bekend, er staan al wel een aantal shows gepland maar of het er uiteindelijk net zoveel worden als met de voorgaande tour is nog niet bekend.

Dan het album. Wat maken de mannen en hoe doen ze dat? Nou, ze maken duistere, hypnotiserende rock en dat doen ze prima! Het is bij vlagen bijna macaber te noemen wat er uit de speakers komt en als ik zou zeggen dat het vrolijke muziek is zou ik verschrikkelijk liegen. Het eerste nummer doet me een beetje denken aan de drama-klassieker van Roxy Music: ‘In Every Dream Home A Heartache’, maar dan zwaarder en er lijken hier en daar wel wat Arabische invloeden te zitten in de wijze van zang. De stem van meneer Westmark klinkt zeg maar als een rockversie van een kruising tussen Chris Isaac en Bryan Ferry. In het derde nummer weet hij zelfs meerdere malen een dramatische ‘snik’ te produceren die z’n weerga niet kent. Zelfs het nummer ‘Joy of Recognition’ klinkt niet erg joyfull, het is allemaal zwaarmoedig en triest maar mán, wat is dit mooi!

Bij een plaat als deze bestaat het gevaar dat iemand de muziek als eentonig kan ervaren, en ja: ook bij mij gaat ‘ie niet de hele middag op repeat. Maar ik weet tegelijkertijd ook dat ik dit albm vaker ga draaien want als je in de stemming bent is dit gruwelijk dramatisch fijn om naar te luisteren!

Tracklist:
1. Love Like Feathers
2. Stray
3. Haywire
4. Joy Of Recognition
5. You’re Nothing
6. Open Arms
7. Enough For Everyone

Facebook: http://www.facebook.com/getyourgundk
Twitter: https://twitter.com/getyourgundk
Bandcamp: https://getyourgun.bandcamp.com
Label: http://emptytape.dk

Categorieën:Geen categorie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s