Caligula’s Horse – In Contact

hi_IMG_6027-1200x800

Door: Wouter van Hal

Yep, dit is er weer één…

Ik bedoel hiermee een band die compleet langs mij heen is gegaan al die jaren. Hoe kan het ook anders in een (digitale) wereld met al dat talent om je heen? Aan de andere kant is dit een grote tekortkoming van mijn kant, want deze band uit Brisbane, Australië is totaal geen onbekende bij een heel groot publiek. Ze stonden op het podium met bands als Opeth, Pain of Salvation en Anathema. Schitterden dit jaar in Nederland op het “Midsummer Prog Festival” in Valkenburg en “be Prog my friend” in Spanje notabene, waar ze de aanwezige bezoekers hebben verrast met een dampende show en sprakeloos en overdonderd achterlieten.
En natuurlijk ken ik de naam wel, maar zo ken ik er nog wel een paar.

Press_Cover_01Om een beetje review te kunnen schrijven heb ik het vorige album “Bloom” er even naast gehouden. Dit album is wereldwijd een geweldig succes geweest, en heeft de band een grote fanbase opgeleverd. Lovende reviews heb ik gelezen van collega’s van over de hele wereld. En ik kan ze alleen maar onderschrijven. En hoe meer ik naar beide albums luister, hoe meer ik een soort gevoel krijg van “hoe kan ik dit nou gemist hebben?”. Dit is progmetal van een geweldig hoog niveau. Alles klopt. De composities, de gitaarsolo’s, de indrukwekkende drumpartijen en natuurlijk de gweldige vocalen van Jim Grey. Want hoe goed een band ook kan spelen, in mijn ogen draait het ook om de zanger. Vaak genoeg wordt in een band de gene aangewezen die het beste kan zingen. Met alle gevolgen van dien. Ik zal geen namen noemen, maar voorbeelden te over van bands die daar alles mee verpesten. Maar over Jim hoef je je geen zorgen te maken. Hij heeft een vrij breed bereik, en dat is een aardige understatement.
Dat er een wisseling in de wacht is geweest in de bezetting heeft geen invloed gehad op de kwaliteit van de band. Geweldig hoe alles in elkaar grijpt en er een mooi geheel ontstaat, dat nu al in mijn eindlijst 2017 zal staan.

Ik zal niet alle tracks apart beschrijven, maar ik wil wel het pareltje van ruim een kwartier aanhalen waar het album mee eindigt. “Graves” is een epic om van te watertanden. Zo hoort het wil ik eigenlijk alleen maar zeggen. Ten minste dat is mijn bescheiden mening. Ieder zijn ding, dat zie je steeds weer op de sociale media. Iedereen met een eigen mening krijgt wel meerdere tegenargumenten van waarom je eigenlijk niet goed bij je hoofd bent om iets goed te vinden. Ik zou zeggen kom maar op met die argumenten. Ik ben compleet overdonderd door deze band, en ik kan me niet iemand voorstellen die dit complete bagger vind.

Tenzij je niet van kwaliteitsmuziek houdt natuurlijk 🙂

De band:
Jim Grey – lead vocals
Sam Vallen – lead guitar
Adrian Goleby – guitar
Dave Couper – bass & vocals
Josh Griffin – drums

“In Contact” komt volgende week 15 september wereldwijd uit via Inside Out.

http://www.caligulashorse.com
http://www.facebook.com/caligulashorseband
http://www.twitter.com/caligulashorse
http://www.instagram.com/caligulashorse

Categorieën:Geen categorie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s