Wobbler tekent bij Karisma en brengt nieuw album uit

Noorwegen’s toonaangevende symphonische progband WOBBLER heeft een deal met Karisma Records gemaakt en de bandleden zullen hun vierde full-length album, ‘From Silence to Somewhere’, op 20 oktober laten verschijnen.

Opgericht in Hønefoss in 1999 met huidige en voormalige leden van TUSMØRKE, WHITE WILLOW, THE CHRONICLES OF FATHER ROBIN en JAGA JAZZIST. Met Lars Fredrik Frøislie op toetsenborden en backing vocals, Kristian Karl Hultgren op bas, basklarinet en baspedalen, Martin Nordrum Kneppen op drums, percussie en recorder, Andreas Wettergreen Strøman Prestmo op zang, gitaar, glockenspiel en percussie, en Geir Marius Bergom Halleland Op leadgitaar en backing vocals, heeft de band een groot aantal instrumenten die een enorme en zeer interessante impact hebben op het algehele geluid.

wobbler

‘From Silence to Somewhere’ biedt een geluid dat raadselachtig, multi-flavoured en avontuurlijk is, met gebruik van veelvoudige hoeveelheden Mellotron, Moog, Hammond, Chamberlin en andere klassieke analoge toetsenborden, en natuurlijk de beroemde Rickenbacker Bass. De gitaarriffs gaan van pittig tot edgy. Melancholische harmoniën gecombineerd met krachtige crescendos, gearomatiseerd met een vleugje Flamenco en Italiaanse renaissance-muziek. Het is een logische voortzetting van de vorige albums van WOBBLER, maar met een donkerder, meer introspectief kader.

Met kunstwerken van Thomas Kaldhol (Samuel Jackson 5, Panzerpappa, Lukas Kasha, enz.), en een duur van 47 minuten, is de tracklisting van From Silence naar Somewhere als volgt:

1. From Silence to Somewhere
2. Rendered in Shades of Green
3. Fermented Hours
4. Foxlight

Label: Karisma Records
Genre: Progressive Rock
Release Date: 20/10/2017

Facebook: http://www.facebook.com/wobblerofficial
Bandcamp: https://wobbler.bandcamp.com
Label: http://www.karismarecords.no

Categorieën:Geen categorie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s