Five The Hierophant – Over Phlegethon

“We zijn er trots op om het debuutalbum van het Britse trio Five the Hierophant te presenteren, waarvan de instrumentale muziek bestaat uit ritualistische soundscapes gefuseerd met psychedelische BlackMetal, Jazz, PostMetal en Ambient.” Dat schreef de promotor van Dark Essence Records ons toen wij het album in kwestie ontvingen.Dat ze er trots op zijn snap ik wel, want na het beluisteren had ik een zwaar “what-the-fuck-did-just-happen?”-gevoel. Dit is nog eens een debuut!
‘Over Phlegethon’ is de opvolger van de zelf-getiteld EP ‘Five the Hierophant’, dat in 2015 op Witching Hour Productions werd uitgebracht. Met ‘Over Phlegethon’ heeft het trio een extreem krachtig, donker en verwoestend album gecreëerd dat zware riffs en droneachtige atmosferen combineert en een intensiteit heeft waar je “U” tegen zegt. Met instrumenten als djembe, ragdung, viool, gebogen gitaren en saxofoon, doet Five The Hierophant iets voor de luisteraars met unieke en gevarieerde soundscapes op, hun debuut full-length album.

5TH_band_photo_1

Vaste lezers (ook nog uit de Progpraat-periode) weten dat ik een groot fan ben van de Nederlandse band Monomyth. Je zou dit trio het Britse Monomyth kunnen noemen, al zit er in de muziek op ‘Over Phlegeton’ wat meer doom-jazz dan bij Monomyth het geval is. Verder zit er meer gesproken tekst in. Maar wát een plaat! Meeslepend en gemaakt met vakkennis, dat pik je er meteen uit. De bandleden slagen erin om alle genoemde instrumenten een rol met gevoel voor drama te laten vervullen, de impact op de luisteraar is waanzinnig. Zes nummers volop genieten!

In reactie op hun aanstaande samenwerking met Dark Essence Records, vertelde de band:

“It is with happiness and great pride that we can announce that Five the Hierophant is about to embark on a journey that we hope will take us far, far out. And you’re coming with us. We have joined forces with good people of Dark Essence records from Bergen, and are heading towards murky waters over Phlegethon like there’s no tomorrow”.

Dit ijzersterke debuut is een aanrader voor liefhebbers van sludgy doom, jazzrock en black metal. Hup, in je CD-speler en laat je hypnotiseren!

leden:
Chris – drums, tempelklokken, djembe, shakers, gong
Mitch – bas, effecten
महाकाली- gitaren, gebogen gitaren, ragdung, viool, grand piano geluid

TRACKLIST
1. Queen over Phlegethon
2. Vampire
3. Seafarer
4. Der Geist der stets Verneint
5. Sepulchre
6. Omen Tree

Band website: https://www.facebook.com/fivethehierophant
Label website: http://www.darkessencerecords.no

Categorieën:Geen categorie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s