Atrox – Monocle

Na een stilte van negen jaar vervolgt Atrox hun industriële progressieve weg met veel amosferische duisternis op ‘Monocle’.
Donker, sfeervol en catchy prog / industriële metal, zoals het luisteren naar een invasie van Ridley Scott’s ‘Aliens’.

atroxband

De Noorse band Atrox was altijd al “iets anders” in de metal-scene. Opgericht in 1990 in Trondheim, verrezen uit de as van de death-metalband Suffocation, kun je ze het beste een melodische doom-metalband noemen. Na het debuut ‘Mesmerized’ in 1997 transformeerde de band in 2000 met nieuwe leden en een totaal nieuw geluid met ‘Contentum’. In de loop van de jaren zijn er meer personeelswisselingen geweest en hun stijl is met elk album gevorderd. Nu, met ‘Monocle’, hun eerste album sinds 2008’s ‘Binocular’, hebben ze hun zeer progressieve, experimentele en industriële geluid ingezet en zijn ze terug, op volle kracht.

‘Monocle’ toont de donkere kant van de band, met meer epische en atmosferische elementen dan eerder. Tegelijkertijd zijn er enkele extreem pakkende en opvallende stukken te horen op het album, waarbij het unieke en speciale geluid het echte Atrox-gevoel heeft. Het is terecht om te zeggen dat ze zich weer verder hebben ontwikkeld, voortbouwend op de rijke muziekliefde van de band sinds hun begin. Fans van Devin Townsend, Manes en Arcturus zullen dit zeker waarderen.

TRACKLIST
1. Mass
2. Vacuum
3. Heat
4. Finger
5. Suicide Days
6. For We Are Many
7. Movie
8. Target

Band website: http://www.atrox.com
Label website: http://www.darkessencerecords.no

Categorieën:Geen categorie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s