Alice Cooper – Paranormal

Zes jaar geleden kwam er voor het laatst een album uit met nieuw werk van shockrocker Alice Cooper. Blijkbaar zit er nog steeds inspiratie in deze trouwe gediende van de rockmuziek, getuige de release van het nieuwe album ‘Paranormal’ dat gisteren uitkwam via Ear Music / V2 Records.

acpara

Ergens vind ik het een beetje bijzonder dat je als (bijna) zeventiger nog steeds met zwart omrande ogen de tough guy probeert uit te hangen, anderzijds heb ik er wel een hoop respect voor want het tekent de “I don’t give a fuck” attitude van dit icoon. En eerlijk is eerlijk: hij kan het nog steeds.

‘Paranormal’ werd geproduceerd door Bob Ezrin (bekend van zijn werk voor o.a. Lou Reed, Kiss, Pink Floyd, Deep Purple, Deftones en Thirty Seconds To Mars) en werd opgenomen met ZZ Top gitarist Billy Gibbons, U2 drummer Larry Mullen, Deep Purple bassist Roger Glover en een aantal originele bandleden van Alice Cooper, Michael Bruce, bassist Dennis Dunaway en drummer Neal Smith.

“PARANORMAL is like 12 great episodes of The Twilight Zone,” lacht Cooper in zijn opgetekende vraaggesprek voor de biografie bij dit album, “each song tells its own twisted little tale.”  Het album wordt gedragen door gitaren en er staan lekkere nieuwe stampers op maar ook een paar (live) versies van oud, bekend werk als ‘Under My Wheels,’ ‘I’m Eighteen’, ‘Billion Dollar Babies’ en ‘School’s Out’. Deze nummers staan op een bonus-disc en de nummers worden gespeeld door Cooper’s huidige band.

“My definition of paranormal is something that is ‘other than normal’ or ‘alongside of normal’, you could say my whole career has been that. I would look at what was normal and step left of it. That’s what gets people’s attention. They’d listen to our music and see our show and say, ‘That’s so strange…oh yeah, that’s so Alice.”

Het album verbaast me in positieve zin. Dat begint al met de titelsong die heerlijk door de speakers knalt en best verrassend van opbouw en melodie is. Veel verscheidenheid met als gemene deler alle aspecten van klassieke rock maakt dit album tot een bijzonder exemplaar die bij de liefhebbers van het genre niet anders dan in goede orde ontvangen kan worden. Geen conceptalbum, maar een verzameling van op zichzelf staande werken. De ideeën die de basis vormen voor de nummers zijn ook redelijk klassiek voor de rockmuziek, van ontmoetingen met de duivel tot transgenders die duidelijk maken dat ze trots zijn op wie ze zijn.

“Alice doesn’t have a problem being scary,” he likes to be a villain, but he also has a slapstick side. He’ll threaten to slit your throat, and then slip on a banana peel.”

Een lekkere plaat, fijn om herhaaldelijk naar te luisteren en dus verdient ‘ie een plekje in de platenkast!

Paranormal Track List

1. “Paranormal”
2. “Dead Flies”
3. “Fireball”
4. “Paranoiac Personality”
5. “Fallen In Love”
6. “Dynamite Road”
7. “Private Public Breakdown”
8. “Holy Water”
9. “Rats”
10. “The Sound of A”

New studio recordings with the original Alice Cooper band:
11. “Genuine American Girl”
12. “You And All Of Your Friends”

Live in Columbus, Ohio, May 6th, 2016 with the current Alice Cooper band:
13. “No More Mr. Nice Guy”
14. “Under My Wheels”
15. “Billion Dollar Babies”
16. “Feed My Frankenstein”
17. “Only Women Bleed”
18. “School’s Out”

Categorieën:Geen categorie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s