Machines Dream – Black Science

Machines Dream komt uit Canada en bestaat uit Brian Holmes (keys, bass), Craig West (lead vox, guitar, bass), Jake Rendell (bass, mandolin, backing vox), Ken Coulter (drums) en Rob Coleman (guitar). Op 21 juni kwam hun album ‘Black Science’ uit en dat is al het derde album van de band. Tijd voor een duik in de wereld van de zwarte magie van deze Canadezen…

MDband

Pink Floyd, Genesis, Marillion, King Crimson en Tool zijn naar eigen zeggen inspiratiebronnen van de bandleden. Dat kun je ook horen in de muziek, echter zijn ze geenszins aan het kopiëren geslagen; ze gebruiken die inspiratiebronnen enkel als basis voor de rocksoep die ze maken en waarvoor ze heel veel eigen ingrediënten gebruiken.

Dat resulteert in een lekkere sound, spannend maar toegankelijk en met elementen van zowel klassieke prog als neo-prog en symfonische delen. Acht nummers, waarvan er maar liefst vier langer dan acht minuten duren, met als koploper qua speelduur het nummer ‘Weimar’ van meer dan tien minuten. Nu zegt de speelduur natuurlijk niet altijd iets over de kwaliteit van de muziek, maar ik ga doorgaans geen tien minuten naar rotherrie luisteren en in het geval van deze nummers heb ik ze met liefde en plezier volledig uitgezeten en de boel nog op ‘repeat  gezet ook. Ik vind ‘Black Science’ een lekker album, ondanks de titel die toch wel wat occulte beelden oproept is het in mijn opinie helemaal geen donker album geworden maar een goed in elkaar stekende plaat waarover nagedacht is voordat ‘ie vakkundig werd uitgevoerd.

Label: Progressive Gears

Tracklist:
1. Armistice Day (1:34)
2. Weimar (10:40)
3. The Cannons Cry (4:18)
4. Heavy Water (8:36)
5. Airfield On Sunwick (6:11)
6. Black Science (8:17)
7. UXB (4:59)
8. Noise To Signal (8:47)

Total Time 53:22

Guests: Josh Norling: Saxophone, Jakub Olejnik (Maze of Sound): Vocals, Jennifer Gauvreau and Chris Belsito: Backing vocals

Categorieën:Geen categorie

1 reply »

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s