Sven Hammond kondigt komst nieuw album aan

In de ochtendshow van NPO Radio 2 is zojuist bekendgemaakt dat soul- en rocksensatie Sven Hammond op 22 september een nieuw album uit zal brengen. Rapture is daarmee het vijfde studio-album van de band die al 11 jaar een gevestigde naam is in binnen- en buitenland.

Beluister de nieuwe single Lazarus hier

Bijzonder genoeg heeft de band alle aspecten van de totstandkoming van Rapture in eigen handen genomen. Van het schrijven tot het opnemen, van het produceren tot het mixen. Op het album zijn ook samenwerkingen met Kris Berry (NL) en Marcus Mann (USA) te horen.

unnamed

Rapture is een plaat die is ontstaan uit spelen vanuit puur gevoel. Zo staan er one-takers op het album en zelfs ook veel improvisaties. Frontman Sven Figee geeft aan: “We proberen geen typische popsongs te schrijven, maar liedjes te maken vanuit ons onderbuikgevoel. Lekkere rhythm & blues met een flinke dosis rock & soul waarmee we live de mensen volledig in vervoering hopen te brengen.”

De release van Rapture wordt in oktober gevolgd door een uitgebreide clubtour langs de Nederlandse podia. Deze zomer duikt Sven Hammond alvast Europa in en speelt de band uitvoerig op podia in onder andere Duitsland, Frankrijk, Italië, Slovenië en Spanje.

Categorieën:Geen categorie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s