Violent Attitude If Noticed – Ourselves and Otherwise

Op 28 november 2014 schreven we bij Progpraat voor het eerst over Violent Attitude If Noticed, kortweg ook wel V.A.I.N. genoemd. Bij ons is er het één en ander veranderd, bij deze band niet. Ze hebben nog steeds dezelfde naam en maken nog steeds lekkere muziek, getuige de nieuwe plaat ‘Ourselves and Otherwise’.

vain

Ik merkte in dat vorige artikel op dat de stem van de zanger van V.A.I.N. wel iets wegheeft van de stem van Roland Orzabal (Tears For Fears) en dat vind ik nog steeds. De muziek lijkt echter niet op die van Orzabal en da’s mooi want ondanks het feit dat de nummers op ‘Ourselves and Otherwise’ af en toe wat poppy klinken zijn ze wel degelijk in te delen in de categorie progressieve rock, al moet je bij dat “progressieve” niet denken aan ouderwetse (of neo) symfonische progrock.

Op de vorige plaat die wij beschreven, ‘Eight’, waren alle nummers wat kort. Deze keer worden we meer verwend met wat langere nummers die onze trommelvliezen verwennen. Het nummer ‘White. Yellow. Red.’ bijvoorbeeld tikt meer dan tien minuten aan. Prima, uitgebreid nummer waarin voldoende gebeurt. Ja, deze band probeert niet-alledaagse muziek te combineren met wat commerciële invloeden maar nee, da’s niet erg, dat kun je ze makkelijk vergeven: ze komen ermee weg.

 

De Brazilianen zijn er opnieuw in geslaagd om iets leuks neer te zetten. Op 1 augustus verschijnt het album officieël, tot die tijd kun je het doen met hetgeen op Bandcamp te horen is: https://progressivegears.bandcamp.com/album/ourselves-and-otherwise

LabelProgressive Gears
Format: CD, digital
Release date: August 1, 2017
Tracklist:
1. Time Waster (5:08)
2. Useless (6:17)
3. Redemption (3:51)
4. White. Yellow. Red. (10:32)
5. The Tower (8:54)
6. Ever-Ticking Clock (6:52)
7. Ground Zero (5:16)

Total Time 46:50

Line-up:
Alessandro Queler – synths and piano.
Guilherme Saba – bass, synth bass and backing vocals.
Will Geraldo – vocals, guitars, piano and programming.
With
Cléo – additional vocals (4)
Tercio Jr. – drums (1,2,4,5,6)

Categorieën:Geen categorie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s