William the Conquerer – Proud Disturber Of The Peace

Deze plaat is drie keer door de cd-speler gegaan voordat ik kon besluiten of we er een recensie aan zouden wijden, maar uiteindelijk sloeg de meter uit naar een duidelijk “ja”.

willempie 1

Dit is het debuut van het Indie-Americana trio William The Conqueror. Opgenomen tijdens verschillende sessies in o.a. Cornwall & Isle of Lewis is het album opgebouwd uit de multi-instrumentale talenten van Harry Harding, Naomi Holmes en Ruarri Joseph, die ook een aardige solo-output heeft. Samen maken ze lekker vloeiende country-rock, da’s óók rock en dus past de plaat in ons concept.

Persoonlijk vind ik het meer indie dan country, maar wél met hele duidelijke trekjes van americana. Een moderne versie van bluespopcountryindierock of zo. Het ene numer doet me denken aan Kings of Leon (Tend to the Thorns bijvoorbeeld, zie de YouTube-video) en weer een ander nummer heeft meer van de stijl van The Doors, terwijl ook de invloed van andere bronnen merkbaar is.

Bij vlagen krijg ik een zweempje van The Frames door, maar het blijft lastig om dit eigengereide trio in te delen in een hokje of om een passende vergelijking te trekken met andere bands. In ieder geval gooien ze alles wat ze maken door een grunge-indie-filter en daar komt muziek uit die ik persoonlijk heel erg lekker in het gehoor vind liggen. Deze plaat verdient absoluut aandacht en ik hoop dat de band met dit debuut goede sier zal maken, dat verdienen ze wel. De plaat verschijnt 4 augustus via het label Loose Music.

1.In My Dreams, 2.Tend to the Thorns, 3.Did You Wrong, 4.Pedestals, 5.Sunny Is the Style, 6.The Many Faces of a Good Truth, 7.Proud Disturber Of The Peace, 8.Cold Ontario, 9.Mind Keep Changing, 10.Manawatu

http://www.williamtheconqueror.net/

Categorieën:Geen categorie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s