Gogol Bordello – Seekers and Finders

Eerder plaatsten we al de aankondiging van het nieuwe album van Gogol Bordello, voorzien van een video van het nummer ‘Saboteur Blues’. Ondertussen zijn we in het bezit van het complete album en die plaat schreeuwt letterlijk en figuurlijk om een reactie…

Gogol_Bordello_Photo_credit_Dan_Efram.jpg

Seekers and Finders is just a very magical and playful record for us,” aldus frontman Eugene Hütz van de knotsknettergekke punkrockband over het album dat 25 augustus verschijnt via Cooking Vinyl.  “It just feels quite complete in capturing the Gogol familia transcontinental lifestyle, every side of it… the Good, The Bad, and the Snugly.”

Opgericht in 1999 en met de Oost-Europese ‘gypsy-punk’ hoog in het vaandel dook Gogol Bordello in de underground rock van New York City. De band werkte in de loop der jaren met grootmeesters als Rick Rubin, Steve Albini, Andrew Scheps, en Victor Van Vugt. Voor dit album trad Eugene zelf op als producer.  “As the new songs were emerging, I had a feeling that Seekers and Finders was going to be such an intimate record that, for this time, I felt the need to get behind the wheel myself and try marry the two: everything we learned from grandmasters with the Original Gogol Intention.”

Met negen muzikanten verdeeld over drie continenten een album schrijven blijkt dus te kunnen. Voorzien van de bekende ‘zigeunermuziekinstrumenten’ als marimba, accordeon, viool en trompet in combinatie met de klassieke rockinstrumenten drums, bas en gitaar deed ieder bandlid zijn of haar ding en dat heeft tot gevolg gehad dat er een plaat is ontstaan die je moeilijk in een bepaald hokje kunt duwen. Soms indie, soms punk, soms rock. En heel lekker. Stuiterdestuitermuziek, zeg maar. Het eerder genoemde lied ‘Saboteur Blues’ is er zo eentje. Een dikke middelvinger voor de Franse filosoof René Descartes (“Ik denk, dus ik besta”). “This song is about the full commitment to the moment and putting the end to this self-sabotage… and going on a rampage with it,” vertelt Eugene. “Our lives are royally sabotaged by our thinking being stuck in our past or future.  Girls in French mock-flirt the famous crap fuck shot philosophy ‘I think therefore I am’ of Descartes, while the band is clearly offering the alternative ‘I feel, perceive and experience, therefore I motherfucking rock’.”

‘Seekers and Finders’ is een vreemde eend in de bijt, maar wel een wiens gekwaak mij kan bekoren. Laat die veren maar rondfladderen!

Tracklist:

 • 1. Did It All 03:26
 • 2. Walking on the Burning Coal 03:02
 • 3. Break Into Your Higher Self 03:36
 • 4. Seekers and Finders 03:05
 • 5. Familia Bonfireball 05:14
 • 6. Clearvoyance 03:15
 • 7. Saboteur Blues 03:10
 • 8. Love Gangsters 04:08
 • 9. If I Ever Get Home Before Dark 03:25
 • 10. You Know Who We Are (Uprooted Funk) 02:17
 • 11. Still That Way 03:15

 

Categorieën:Geen categorie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s