Jet Black Sea – Absorption Lines

Het vorige album, ‘The Path of Least Existence’, kwam uit in 2013. Nu hebben de heren Adrian Jones en Michel Simons hun tweede album uitgebracht en die vonden we zeker de moeite waard om te beluisteren. ‘Absorption Lines’ is een album vol donkere, zwevende ambient geworden.

jbsal

Met behulp van bijvoorbeeld drummer Pieter van Hoorn (Knight Area, Nine Stones Close), toetsenist Brendan Eyre (Nine Stones Close, Riversea) en  Tony Patterson (ReGenesis) is het een spannende plaat geworden met een hoop instrumentaal werk maar in een nummer als ‘Cathedral’ wordt ook (niet onverdienstelijk) gezongen. Verder zitten er in een paar nummers vóór ‘Cathedral’ ook wel gesproken tekst en achtergrondzang.

Van het spannende space-geluid van opener ‘Wrong Turn’ (wat hoor je nu eigenlijk precies?) tot en met de afsluiter ‘133 Hours’ waan je je in de ruimte (“Apollo” en “Houston zijn gespreksonderwerpen nummer één”) en is het genieten geblazen. Je zweeft vanzelf een beetje mee in de capsule van Jet Black Sea en kunt volledig vertrouwen op de gezagvoerders.

 

Net als het vorige album staat ‘Absorption Lines’ namelijk vol met heerlijke, dromerige soundscapes en wisselen stijlen en invloeden zich af. Een snufje Radiohead, een vleugje Marillion, een tikje Pink Floyd en een heleboel zelf toegevoegde  ingrediënten maken van deze plaat een exemplaar om heel snel aan te schaffen!  En deze maand heb je extra reden om dat te doen, want tot 31 juli kun je profiteren van een mooie aanbieding, check hiervoor: http://freiamusic.co.uk/album/absorption-lines

Tracks Listing

1. Wrong Turn 04:18
2. The Sixth Wheel 06:51
3. Jumping to a Conclusion (Pt.1) 02:00
4. Absorption Lines 10:54
5. Cathedral 07:17
6. Hours Slip into Days 08:31
7. 133 Hours 05:19

FREIA/Bad Elephant

Categorieën:Geen categorie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s