Bjørn Riis – Forever Comes to an End

Het was alweer een poosje geleden dat we iets hadden gehoord van de mede-oprichter van Airbag, om precies te zijn voor het laatst in 2014. Toen waren we nog Progpraat en schreven we een recensie over het album ‘Lullabies In A Carcrash’ waarover we behoorlijk lyrisch waren. Nu is de begenadigde gitarist terug met zijn tweede solo-album dat ‘Forever Comes to an End’ heet.

br

 

Het album bestrijkt meerdere stijlen. Zowel klassieke als progressieve rock komt voorbij, waarbij de unieke speelstijl van deze Noor (ja, er komt écht veel goeie muziek uit Noorwegen) een hoofdrol heeft. Prachtig gecomponeerde én uitgevoerde nummers, stevige riffs en rauwe leadpartijen. De smerige riffs komen voort uit inspiratiebronnen Toni Iommi en Zakk Wylde, de emotionele nummers doen denken aan David Gilmour (check voor de aardigheid de pagina http://www.gilmourish.com maar eens) en Steven Rothery. Melodieus zangwerk gelijkend op dat van Steven Wilson en Tim Bowness en filmische klanken à la Thomas Newman en John Barry, het is er allemaal.

Zeven geweldige nummers zijn er te beluisteren op ‘Forever Comes to an End’ en ik vind de plaat misschien nog wel beter dan ‘Lullabies’. Meer volwassen, gerijpter, ervarener. Alweer een verrassing uit het land van de Vikingen…

br2.jpg

TRACKLIST
1.      Forever Comes to an End
2.      Absence
3.      The Waves
4.      Getaway
5.      Calm
6.      Winter
7.      Where are You Now

website: http://www.bjornriis.com

 

Categorieën:Geen categorie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s